Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/5

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Nio skadade efter spårvagnskrock

Totalt nio personer skadades efter en allvarlig krock mellan två spårvagnar i Frölunda, uppger polisen. Bakgrunden till olyckan är i nuläget oklar.
– Eftersom vi inte vet hur olyckan har gått till har vi inlett en förundersökning gällande vårdslöshet i trafik, säger Jenny Widén, presstalesperson vid polisen.

Olyckan inträffade vid 16.30-tiden under onsdagseftermiddagen då två spårvagnar krockade vid Marconigatan i Göteborg.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Polisen uppgav under eftermiddagen och kvällen att nio personer skadats i olyckan.

– Polis på plats har uppgett att nio personer skadats. Sen kan det alltid vara olika grad av skador, några hade lindriga skador och andra skulle föras till sjukhus för kontroll, säger Jenny Widén.

Av dessa ska fyra personer ha behövt föras till sjukhus med ambulans.

Bland de skadade finns två kvinnor i 45- respektive 80-årsåldern, samt en man i 30-årsåldern. Även ett barn i 10-årsåldern ska ha fått lindriga skador.

Inträffade i rusningstrafik

Sahlgrenska Universitetssjukhuset uppgav inledningsvis att sex personer, varav tre barn, skulle ha förts till sjukhus för vård. Senare reviderade man dessa uppgifterna till att totalt fyra personer förts till sjukhus med ambulans.

– Vi fick till oss att de kunde vara fler på väg in men så blev det inte. I nuläget handlar det om tre vuxna och ett barn, säger Katarina Hallingberg vid Sahlgrenskas pressjour.

Läs mer: Emelie, 18 – "Barnen var skräckslagna"

Krocken inträffade mitt under rusningstrafiken och utöver de skadade ska många ha chockats av händelsen.

Spårvagnarna rullar igen

Efter olyckan stängdes spårvagnstrafiken av längs spåret ut mot Frölunda och fick i stället ersättas med bussar. Vid 21-tiden kunde man dock återuppta spårvagnstrafiken på sträckan.

Polisen vet ännu inte vad som har orsakat själva olyckan. Tidiga uppgifter från polisen gjorde gällande att det verkade som om den ena spårvagnen kört in bakifrån i den andra.

– Eftersom vi inte vet hur olyckan har gått till har vi inlett en förundersökning gällande vårdslöshet i trafik. Spårvagnarna kommer säkerligen att köras till en uppställningsplats där de kommer att undersökas vidare, säger Jenny Widén.

Vet du mer? Är du på plats? Kontakta GP

Via mejl: [email protected]

Telefon: 031-17 20 10031-17 20 10

MMS/SMS: 720 10

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.