Nioåring utsatt för rånförsök

En nioårig pojke utsattes för ett rånförsök i Påvelund under söndagen. Vad tjuven inte visste var att pojken hade gått i självskyddsträning. Med spark, skrik och språng avvärjde pojken rånet.

ANNONS
|

En pojke i nioårsåldern var ute med kameran i Påvelund under söndagseftermiddagen när en man i 30-årsåldern gick till attack.

Det tjuven inte visste när han angrep nioåringen var att pojken hade tränats i självskydd. Med en välriktad spark och ett skrik som sedan följdes upp av några snabba löpsteg kunde nioåringen lyckas avvärja rånarens attack. Det uppger pojkens mamma i en anmälan till polisen under söndagen.

Enligt mammans vittnesmål ska tjuven ha försökt följa efter pojken med kameran men snart ha gett upp jakten, uppger polisen på sin hemsida.

Förutom den välriktade sparken känner polisen inte till några personskador i och med rånförsöket. Polisen är på väg till platsen och har bara signalement om en man i jeans, mörkblå tröja och jacka samt en kärra med blå presenning att gå på. Ingen är i nuläget gripen för rånförsöket på den nioåriga pojken.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS