Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Nattklubb i Göteborg evakuerad efter brand

En nattklubb och en restaurang i centrala Göteborg har evakuerats efter en brand på fredagskvällen. Vid platsen finns ett stort räddningspådrag. - Man evakuerade folk från byggnaden. Det var jättemycket brandbilar där, säger ett vittne till GP.

Räddningstjänsten larmades om rökutveckling i en byggnad i närheten av Avenyn. 

- Det är någon form av rökutveckling i fastigheten där, vi har inte kunnat avgöra var det kommer ifrån, säger Tony Johansson, larm- och ledningsoperatör vid Räddningstjänsten i Storgöteborg. 

Fick evakueras 

Kort efter det tvingades men att evakuera nattklubben Valand samt restaurangen Lilla London, som ligger i samma byggnad.

Ett vittne vid platsen berättar för GP att det var stort pådrag vid platsen. 

- Man evakuerade folk från byggnaden. Det var jättemycket brandbilar där, säger vittnet.

Utanför klubben syntes det mot midnatt en stor skara människor som tvingats lämna restaurangen och klubben till följd av insatsen. 

Tror sig ha hittat källan

Efter en halvtimmas arbete trodde räddningstjänsten sig ha hittat källan till röken. 

- Enligt de senaste rapporterna jag har fått så har man hittat en mindre glödbrand i en yttervägg, säger Rolf Kagelind, larm- och ledningsoperatör vid Räddningstjänsten i Storgöteborg och fortsätter: Vi har just hittat den och hoppas att allt snart kan återgå till det normala.

Vid midnatt mot lördagen var branden släckt. Det visade sig att byggmaterial som låg i anslutning till fastigheten hade börjat brinna, och därav orsakat rökspridningen. Insatsen kunde därmed avslutas. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.