Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: Läsarbild/Google Maps.

Nationella bombskyddet sprängde misstänkt föremål

Under söndagseftermiddagen hittades ett misstänkt föremål vid Flatåsskolan i Göteborg. Föremålet bedömdes initialt vara explosivt. Nationella bombskyddet var under kvällen på plats och sprängde föremålet. Polisen misstänker inte att något brott ligger bakom händelsen.

Det var vid 17.55 på söndagseftermiddagen som polisen fick larmet om att ett misstänkt föremål hade hittats vid Flatåsskolan i Göteborg.

- Ett farligt föremål har hittats i terrängen vid skolan. Vi är på plats och hjälper polisen, sa räddningstjänstens ledningscentral.

Området spärrades av och det ska inte ha varit någon fara för allmänheten att vistas i området. Både polis och räddningstjänst var på plats.

Nationella bombskyddet kallades

En polispatrull bedömde att föremålet kunde vara farligt och nationella bombskyddet kallades till platsen. 

- Vi kunde inte avgöra om det var farligt eller om det hade sprängmedel i sig. Därför valde vi att tillkalla nationella bomskyddet, sa Victor Prästbacka, gruppchef vid polisen i region väst. 

Vid 21.50-tiden sprängde det nationella bombskyddet det misstänkta föremålet. Enligt polisen förelåg det ingen fara för allmänheten. En utredning har påbörjats för att visa vad det misstänkta föremålet innehöll.

- Vi misstänker inget brottsligt och har inte inlett en förundersökning. Vi kallar det ett farligt föremål, säger Victor Prästbacka.

I nuläget finns det ingen misstänkt person i ärendet. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.