Narkotikatillslag på hotell

Polisen larmades under lördagskvällen till Posthotellet på Drottningtorget i Göteborg, där ett 60-tal personer av intresse, flera sedan tidigare kände av polisen, anträffades i några hotellrum. Polisen genomförde en husrannsakan och flera av personerna testade positivt för narkotika.

ANNONS
|

Insatsen gjordes strax efter klockan 22 på kvällen. Polisen säger att avrapporteringen av händelsen fortfarande pågår och detaljerna är därför fortfarande oklara.

Vad som är fastställt är att ett 60-tal personer, varav flera tidigare är kända av polisen, anträffades i flera rum i hotellet på Drottningtorget i Göteborg.

– Det var flera där med kriminella kopplingar. Vi genomförde husrannsakan och gjorde kroppskontroller med provtagningar på plats, säger polisens presstalesperson i region Väst, Anna Göransson och berättar att flera prov visade positivt.

– Hur många kan jag inte säga.

Polisens insatsstyrka fanns med på plats och enligt uppgifter till Aftonbladet rör sig ett kriminellt gäng som hyrt två sviter på hotellet.

ANNONS

Inga gripanden

Om husrannsakan faktiskt resulterade i några beslag, narkotika eller annat, fanns det enligt polisen under söndagsförmiddagen inga uppgifter om.

– Inga uppgifter om det, säger Anna Göransson.

Men enligt Aftonbladet kan uppemot 20 personer ha frihetsberövats. Något som Anna Göransson kommenterar så här:

– Ingen greps eller blev frihetsberövad. Omhändertagna på plats i provtagningssyfte, absolut.

Tidigare plats för gängmöte

I augusti förra året genomfördes en stor polisinsats på samma hotell. Detta då ett stort antal personer, tillhörandes flera olika gängkonstellationer, höll ett möte i hotellets lokaler.

LÄS MER:Polisinsats utanför Posthotellet

Syftet för sammankomsten som polisen slog till mot under lördagskvällen är ingenting som man i nuläget vill kommentera.

– Vill inte spekulera i det, säger Anna Göransson.

Till GP säger Henrik Berghult, Sverigechef för Clarion Hotel, att man inte kommenterar händelsen.

– Vi hänvisar denna typen av händelser till polisen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS