Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Nördparaden intog avenyn

För sjätte året i rad gick nördparaden i Göteborg av stapeln och ett hundratal personer trotsade värmen och klädde ut sig till allt ifrån vikingahövdingar till japanska animekaraktärer.

En vikingahövding tar täten, följt av personer utklädda till stormtroopers i Star Wars, rollspelsfigurer och karaktärer i japanska animeserier.

Ed Pedersen har tagit sig hela vägen från Skåne för att vara med på paraden. Hon och hennes kompis Lisa Carlsson är utklädda till karaktärerna Kirishima och Bakugou från den japanska animeserien Boku no hero academia. De har varit med på nördparaden flera gånger.

– Det är kul, man träffar mycket folk och vänner som vi fått genom cosplaykonvent som ses och samlas på paraden, säger Lisa Carlsson.

LÄS MER: Gott & Gammalt på årets Retrospelsmässa

Ett rutinerat gäng är Dennis Joelsson, Mats Risberg, Nina Moilasheimo, Martin Pettersson och Christer Edvardsson som gjort sina dräkter i studiecirklar inför ett levande rollspel, deras uniformer visar att de tillhör danna' gil som är en kultur i lajvet krigshjärta.

– Det är jättekul att nördlobbyn får synas såhär, säger Christer Edvardsson.

Via lajvet och paraden har de träffat varandra.

– Jag kände ingen här innan jag flyttade till Göteborg men via det här har jag fått nya vänner. Det som är kul är att gå in i en annan karaktär, en annan värld där alla accepteras, säger Nina Moilasheimo.

Ett pris kommer delas ut till den kostym som får flest röster. Dennis Joelsson hoppas på att vinna kostymtävlingen.

– Det hade varit kul att vinna men vi får se. Jag har varit på alla nördparader sedan starten och kommer även gå nästa år. Det roligt för att det känns som det kommer fler och fler till paraden varje år, säger Dennis Joelsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.