Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Med varsam hand skapar motiven på mässan i Lisebergshallen. Hygienen är A och O och tattoo-branschen säger sig ha en bra dialog med myndigheter för att skapa seriositet.

Nålarna surrar i Lisebergshallen

Tjejerna kommer starkt inom tatuering och breddar konsten. Samtidigt blir kunderna mer krävande, inte längre enkla tatueringar à la Beckham.

- Att gå efter trender inom tatueringskonst är lite vanskligt, du gör ju det för livet. Men kändisar som Beckham och bildflödet på tv och nät skapar ideal och ibland riktigt dåliga tatueringar. Vi seriösa tatuerare får täcka över och göra om, i dag är en tredjedel av vårt jobb till cover-up och borttagningar, säger Heidi Hay, arrangerande tatuerare.

Heidi Hay ordnar tillsammans Hasse Kosonen och Nofear-tattoo en internationell tatueringsmässa i Göteborg i helgen. 60 utvalda tatuerare från både USA, Nya Zeeland och Europa deltar i Lisebergshallen där nålarna surrar i montrarna och motiv som växer fram.

Musik och tatueringar har starka kopplingar. Truckern och lastbilschaufören Angelica Karlsson är en stor rockabilly-entusiast. Vi hittar henne i en monter där hon får ännu ett 50-talsmotiv tatuerad på armen: en juke-box, kanske en klassisk Wurlitzer. Kari Kjelskau, Norge, gör jobbet och har tatuerat på professionell basis i tolv år. Hon är specialiserad på prickmönster.

- Texter och textrader är en trend som kommer inom tatueringen. Och många har designat egna motiv i dag när de kommer.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.