Nätverksstörningar i stora delar av Göteborg

Omkring 3000 bredbandskunder på Hisingen fick under torsdagen och delar av fredagen problem med uppkopplingen. Störningen orsakades av ett fiberavbrott efter en avgrävd kabel.

ANNONS
|

Telenor hade under torsdagen problem med att leverera sina tjänster till nästan 3000 kunder på Hisingen och delar av norra skärgården. Orsaken till störningen var ett fiberavbrott.

– Det är en avgrävd kabel hos en av våra fiberleverantörer på grund av ett bygge i området, sa Mikko Viitala presschef på Telenor, på torsdagen.

Vilket typ av problem kunderna upplevde kunde bero på var i området man befann sig.

Problem med 3G-nätverket

– Det som det framför allt är problem med är 3G. Vårt 4G och 2G är alltså inte så påverkat. Det här gör att det slår lite olika. Det kan vara problem med surf eller samtal, och det kan både gå långsammare än vanligt eller inte fungera alls, sa Mikko Viitala.

ANNONS

Under torsdagen hade Telenor tekniker på plats hos leverantören som arbetade med att återställa den berörda kabeln.

På fredagsförmiddagen var problemet åtgärdat.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS