Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Google
Bild: Google

Mystiskt larm om skottlossning i Kålltorp

Mitt på dagen ska ett vittne ha sett hur en person rusade ut från en trappuppgång och avfyrade ett vapen mot två personer på en parbänk. Händelsen, som ska ha utspelat sig i söndags i Kålltorp, är något av en gåta för polisen.
– Vi har ingen misstänkt och inga målsägande, säger Anders Klingberg, förundersökningsledare vid polisen i nordost.

Polisen larmades om den misstänkta skottlossningen vid 13.30-tiden på söndagen. Larmet föranleddes av att ett vittne kontaktade en ledig polis och en större polisinsats inleddes då omedelbart.

Enligt vittnet ska alltså två personer som befann sig på en parkbänk ha blivit beskjutna med två eller tre skott på Wingårdsgatan i Kålltorp. Vittnet beskriver att vapnet som användes liknade en längre pistol eller ett gevär.

När polis anlände till platsen ska dock både skytten och personerna som ska ha blivit beskjutna varit försvunna. Ett omfattande arbete, med bland annat en teknisk brottsplatsundersökning inleddes, utan att resultera i något konkret resultat.

– Det åker dit massvis med poliser, men vi hittar ingenting; ingen skadad, inget vapen och inga tomhylsor, säger kommissarie Anders Klingberg.

Ingen anledning att misstro vittnet

Han berättar att polisen inte har någon anledning att misstro vittnet, men säger att ärendet blir svårt att utreda vidare med nuvarande uppgifter.

– Det skulle kunna vara så att det är ett luftvapen som har använts, men det kan vi inte säga. Någon form av aggression förfaller det ha varit i och med att något form av vapen avfyras i riktning mot två personer, säger han.

Under insatsen i söndags kontrollerade polisen ett flertal personer som bedömdes intressanta.

– Det är personer som har befunnit sig i området, men som inte är hemmahörande där, säger Klingberg.

Ingen av de kontrollerade personerna har dock delgivits någon misstanke och under tisdagen avskrevs förundersökningen gällande vapenbrott som inleddes efter händelsen.

– Som det är nu har vi inget att jobba vidare med, men skulle vi få in ny eller mer information kan det naturligtvis förändras, säger Anders Klingberg.

Personer som vet något om händelsen kan kontakta polisen via 114 14.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.