Mystiska lappar sprider glädje bland göteborgare

ANNONS
|

I Facebookgruppen Vad händer i Göteborg berättar fler personer att de har sett de glada lapparna. Det rör sig om mindre stickers, dekorerade till synes för hand, med texten "Du är vacker, du är fri, du är kärlek."

Nathalie De Negrete Cortés berättar att hon direkt började le när hon såg lappen, vilket också en kille som satt bredvid henne gjorde.

– Han skrattade och sa: Jag vet inte om jag är så vacker. Vi pratade lite och skrattade tillsammans. Det förgyllde min dag, säger hon.

Liksom många andra undrar hon vem den mystiske lappskrivaren är.

– Det verkar vara någon som bryr sig om att bussen inte skadas, med tanke påden hade skrivit på en klisterlapp och inte kladdat direkt på stången. Och det måste vara någon som vill sprida glädje. Det känns extra viktigt med tanke på allt hemskt som händer i världen just nu, som en välbehövlig kontrast, säger hon.

ANNONS

Själv tillbringar hon mycket tid i kollektivtrafiken och tycker att det är tråkigt attallasitter med ögonen fastlåsta vid sina telefoner.

– Man känner sig nästan utanför om man tittar upp från skärmen. Men jag försöker tänka på det, att man kan använda den tiden till något annat. Man kan ta en mental paus. Eller kanske prata med någon, säger hon.

Själv kommer hon från Linköping och hade stora förväntningar på Göteborg när hon flyttade hit.

– Man har ju hört att folk generellt är trevliga och sociala i denna stad. Och det stämmer till stor del, men detverkar vara på väg att försvinna. Man anses vara galen om man börjar prata med någon på vagnen.

Själv tänker hon på sin mamma som har rötter i Chile och upplevde en stor kulturchock när hon flyttade till Sverige.

– Hon var van vid att folk småpratade med varandra när de satt på samma buss. Det var jättekonstigt för henne att folk här satt tysta och att man helst skulle undvika att sätta sig bredvid någon, säger hon och skrattar.

Själv tycker inte hon att man tvunget måste prata med folk på vagnen, men man kan titta upp eller le.

– Det tror jag kanske var syftet med lappen. Det finns också en bussförare som alltid säger: Ha en trevlig dag. Det är samma sak, det krävs så lite för att göra någon lite glad i vardagen.

ANNONS

Är du den mystiske lappskrivaren? Hör gärna av dig till GP via 72010@gp.se!

ANNONS