FOTO: TT
FOTO: TT

Mysteriet: Vem knivskar mannen på spårvagnen?

ANNONS
|

Under onsdagen kommer polisen vidta en rad åtgärder för att försöka kartlägga så mycket som möjligt av händelseförloppet som föregick det makabra fyndet på en spårvagn under tisdagskvällen. Det var vid 20-tiden igår kväll som polisenlarmades till Drottningtorget i centrala Göteborg efter att en vakt hittat en blödande man på en spårvagn.

–Vi tror just nu att den här spårvagnen kom från Kortedala, uppger polisens pressinformatör, Peter Adlersson, under onsdagsmorgonen.

Vet ni om det var där den skadade gick på eller kan han ha gått på tidigare på någon av linjerna som kör förbi Kortedala, såsom Bergsjön?

– Det har vi ingen närmare uppgift om i nuläget, men Kortedala har nämnts hittills.

ANNONS

Spårvagnsföraren slog larm

Det uppgavs till en början attväktare hittat den skadade mannenpå spårvagnen. Dessa ringde sedan och larmade polisen, men det var inte någon slumpmässig rutinkontroll som gjorde att väktarna hittade den blödande mannen.

– Det var spårvagnsföraren som slog larm först. Föraren anmälde saken direkt till sin trafikledningoch den ringde i sin turin sitt vaktbolag, säger Lena Johansson, på Västtrafiks presstjänst.

LÄS OCKSÅ:Misstänkt mordförsök på spårvagn

Enligt initiala uppgifter blödde mannen och hade skador på huvudet när han hittades. Ambulans kallades till platsen och mannen fördes till Sahlgrenska universitetssjukhuset. Där bekräftar man på onsdagsmorgonen att man vårdar den man som hittades skadad på en spårvagn under tisdagskvällen.

– Läget för den skadade mannen är allvarligt men stabilt. Hanär i 35-års åldern, sägerAnders Berg vid SU:s presstjänsten.

"Mannen ligger nedsövd"

Polisens teori är att den skadade mannen har blivit knivskuren. Det är i nuläget oklart var exakt den misstänkte knivskärningen ska ha skett.

– Den kan ha skett innan han klev på spårvagnen eller på själva vagnen. Vi skatitta på övervakningsfilmerna från Västtrafik för att försöka utröna det, menar polisens pressinformatör.

Så tillägger han:

– Vi har inte lyckats förhöra den skadade än eftersom han ligger nedsövd.

Varför är han nedsövd?

– Det kan bliså när man får allvarliga knivskador, förtydligar Adlersson.

ANNONS

Har förhörts på sjukhuset

Polisen hade under onsdagskvällen kunnat fastställa den skadade mannens identitet och bekräftar sjukhusets uppgifter om att det är en man i35-årsåldern. Under onsdagen har polisen också genomfört förhör med mannen.

– Ja, vi har hört honom. Men inte kunnat göra något längre förhör. Han har ju varit nedsövd och sådär, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

I nuläget är ingen gripen eller misstänkt för att ha orsakat mannens skador.

– Allt tyder på att han har skadas med kniv. Det är framförallt i ryggen men han har även mindre skador i pannan och nacken.

ANNONS