Munck lämnar Miljöpartiet – sitter kvar som vilde.
Munck lämnar Miljöpartiet – sitter kvar som vilde. Bild: Anders Ylander

Munck lämnar MP efter bråk

Henrik Munck lämnar Miljöpartiet, men sitter kvar som politisk vilde.
– Partipolitiken har tappat kontakt med allmänheten och samhället i stort, säger han.

ANNONS
|

De senaste veckorna har relationen mellan Henrik Munck och Miljöpartiet blivit allt mer infekterad.

Partiet har uppmanat Henrik Munck att lämna sina uppdrag och förra veckan petades han som partiets ansvarige för trafikfrågor. Men han tycker inte att han har fått veta hur han har brutit mot partilinjen.

Nu väljer han att lämna partiet, vilket GT var först med att berätta.

Det är efter Henrik Muncks kritiska debattartikel om Västlänken i januari som sprickan mellan honom och partiet har blivit allt större.

– Det finns frågor som inte får diskuteras i Miljöpartiet. Man får inte uttrycka att Västlänken har lite nytta för göteborgarna, säger Henrik Munck.

ANNONS

Henrik Munck tycker inte att han har fått en förklaring till varför han inte längre har Miljöpartiets förtroende. Och utan en sådan förklaring tänker han inte lämna sina politiska uppdrag.

– Med tanke på att detta har gått till på ett icke korrekt sätt ser jag ingen anledning att agera utifrån det. Jag vill jobba för Göteborgs utveckling, sedan hur det ska gå till får jag återkomma till.

Lämnar du om du får en förklaring du tycker är konkret nog?

– Det får jag ta ställning till då.

Enligt kommunalrådet Ulf Kamne (MP) är det dock tydligt varför partiet saknar förtroende för Henrik Munck.

– Någonstans är det såhär: det är obegripligt att skriva fem debattartiklar utan att se att de inte är i konflikt med partilinjen. Han sänker partiet och dess åsikter, har han sagt till GP.

Utesluter inte andra partier

Henrik Munck säger att många, däribland företrädare från andra partier, har visat sitt stöd för honom den senaste tiden. Det är inte uteslutet att han går med i ett annat parti.

– Det är för tidigt att ta ställning till nu. Nu har jag valt att gå skilda vägar med MP. Sedan får jag ta ställning till nästa steg.

ANNONS

LÄS MER:Miljöpartiet petar Munck i trafikfrågor

LÄS MER:Munck riktar hård kritik mot Kamne

ANNONS