Multisportarenan i Kviberg nu invigd

ANNONS
|

I anläggningens källarvåning finns ett 1,2 kilometer långt skidspår med en backe som går upp till bottenvåningen och utgör fotbollsplanens ena vägg. Linda-Maria Borg besökte anläggningen med sina söner Aston och Henry som fascinerat spanade efter skidåkarna som syns genom glasfönstren.

- Längdskidor är perfekt träning efter att ha fött barn och vi bor här i närheten också. Jag hade gärna köpt ett träningskort, men både dagskort och årskort var lite väl dyrt, säger Linda-Maria Borg.

Vid ansiktsmålningen möter vi spindelmannen som i verkligheten heter Egemen Ücler och som gillar studsmattan bäst. Storebror Hulken, Kubilay Ücler, ska börja spela fotboll i Backa och tycker att den nya fotbollsplanen i Kviberg är jättestor.

ANNONS

Nere i källaren prövar elvaårige Markus Larsson att åka längdskidor för första gången i sitt liv. Han har redan erfarenhet av skidor, men hittills har allt kretsat kring slalom.

- Jag tänkte bara åka runt lite och känna efter. Det här känns bra! säger han efter en stund.

I sporthallarna har en trupp cheerleaders från Mölndal uppvisning.

- Vi har precis bildat ett nytt lag sedan två veckor, men alla har erfarenhet av cheerleading sen förut. Vi tränar inför den stora tävlingen Cheerleading worlds i april, berättar tränaren Natalie Nyström.

Förutom flera gym, caféer och idrottshallar, bland annat för handboll, så finns här även grundskola och gymnasium. På fotbollsplanen står två välvda pingisbord, vilket visar sig vara en spelplan för den nya sporten Teqball med regler som påminner om volleyboll. Syftet är att utveckla tekniken hos fotbollsspelare.

Lucas Corner från idrottsgymnasiet Aspero spelar dubbel tillsammans med Alex Smith mot Marcus Karlsson och Sebastian Kinnander.

- Fan va bra, vi ska få såna här bord till skolan, utbrister en av gymnasisterna när de får reda på nyheten.

ANNONS