Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Morgontrafiken blev kaotisk

Väglaget orsakade en rad krockar.

Två olika olyckor med tunga fordon inblandade inträffade tidigt på morgonen vid Älvsborgsbron, en i varje riktning. Trafiken är kraftigt påverkad i båda riktningar.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Det var vid halv sju-tiden som en buss och en personbil kolliderade i riktning mot centrum. I motsatt riktning vred sig en långtradare med släpet och blockerar körfälten. Ingen uppges ha kommit till skada, men trafikpåverkan är stor.

– En nedkörd portal ska plockas bort i riktning mot Hisingen, man håller på med det arbetet nu och kommer att stänga alla körfält utom ett, säger Calle Carlsson på Trafikverket strax före klockan nio.

På Hisingen var köerna mot Älvsborgsbron vara omkring sju kilometer långa vid halv nio-tiden.

En rad andra olyckor har inträffat i Storgöteborg under morgonen:

• Klockan kvart över sju kolliderade en bil och en lastbil i Tingstadstunneln i södergående riktning. Ingen skadades men olyckan orsakade långa köer. Olyckan klarades upp strax efter klockan åtta och vid 8.50 ska trafiken flyta på i båda riktningar.

• Strax efter klockan sju inträffade en olycka med sju bilar på E20 vid avfarten Jonsered. Ingen är skadad och bilarna uppges strax efter åttatiden vara bärgade från platsen.

• På Säröleden började en saltbil brinna men den är nu släckt. Inga personskador, men strax före klockan nio är ett körfält fortfarande avstängt.

• Två bilar och en lastbil har kolliderat på Oljevägen i Arendal.

• En buss och en bil kolliderade vid 06-tiden på Varbergsvägen i Viskafors. En person har förts till sjukhus med ambulans.

• Klockan tio i åtta krockade två bilar på Lundbyleden, strax före tunneln i riktning mot centrum.

Det hala väglaget påverkar också busstrafiken i Göteborg. Vid Chalmers stannar alla bussar i det allmänna körfältet i stället för vid den vanliga hållplatsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.