Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Mordmisstänkt hotade vakt på väg till mordrättegång

Mannen i 25-årsåldern är misstänkt för morden och mordförsöken på Vår Krog och Bar. Just nu pågår rättegången i Göteborgs tingsrätt. Nu misstänks han för att ha hotat en kriminalvårdare - på vägen till mordrättegången: "Jag kan ta er allihopa", ska han ha sagt. Han ska också ha hållit sin hand som ett vapen som han riktade mot personalen samtidigt som han lät som ett automatvapen som avfyrades.

Den skoningslösa attacken inne på Vår Krog & Bar den 18 mars förra året kostade två unga män livet och åtta personer skadades.
Just nu pågår rättegången i Göteborgs tingsrätt mot de åtta unga män som står åtalade för inblandning i dubbelmordet och mordförsöken. Det var bara två män som gick in på restaurangen och avlossade skott med sina automatvapen men fem personer har åtalats för morden.
En av de mordåtalade är en man i 25-årsåldern. Nu åtalas han också för hot mot tjänsteman. Hoten ska, enligt stämningsansökan, ha riktats mot en kriminalvårdare när denne eskorterade mannen i 25-årsåldern till huvudförhandlingen den nionde juni nu i år.

Åklagaren skriver i stämningsansökan att den åtalade sagt "jag kan ta er allihop".
Under en paus ska han sedan, enligt misstankarna, ha hållit sin hand som ett vapen och simulerat skottljud. Kriminalvårdaren beskriver i förhör ljudet som "ett automatvapen som avfyras".
Och han ska ha siktat på personalen med sin hand: "Han gjorde en svepande rörelse med handen från höger till vänster sida och flinade samtidigt", berättar han i förhör.
Personalen beslutade sig då för att säkra mannen ytterligare och satte på honom handfängsel. Enligt förundersökningen ska han då ha sagt: "Vad tjänar detta till? Jag kan ju fortfarande boxas"

I stämningsansökan är det en vakt som anges som brottsoffer men i polisanmälan framgår det att hoten riktats mot flera personer.
Kriminalvårdaren som står som målsägare säger i förhör att han först tyckte att det var onödigt gjort från mannen i 25-årsålderns sida men när det slog honom vilka brott han misstänks för - dubbelmord och mordförsök med automatvapen - beskriver han det som att hoten fick ett annat djup.
Den åtalade förnekar brott.
– Allt är lögn, säger han i förhör.
– Jag har inte hotat någon, säger han också.
Han berättar att han ska ha pekat på personalen med sina fingrar.
– Det var inte meningen att det skulle likna vapen och en eller två personer såg mig, säger han i förhör och förnekar att han ska ha gjort skottljud med munnen.
Tingsrätten är tv-övervakad, dock hann filmen raderas innan polisen begärde ut den.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.