Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Mordförsöket kan ha fångats på film

Nattens mordförsök på en tvärgata till Avenyn kan ha fångats på film av en övervakningskamera. Samtidigt som offret kämpar för sitt liv vädjar polisen nu om vittnesuppgifter för att få tag på de misstänkta gärningsmännen.

 

 

Klockan 03.25 under natten mot lördagen larmades polisen till Avenyn där ett vittne anträffat en man i övre tonåren svårt knivhuggen.
 
Polisen misstänker att mannen knivhöggs några minuter tidigare utanför en krog på en tvärgata till Göteborgs paradgata.
– Den förmodade brottsplatsen är någonstans vid Teatergatan/Storgatan utanför en krog. Där har vi hittat blod och det är också vid den platsen som vi har genomfört en teknisk brottsplatsundersökning, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.  

Går igenom övervakningskameror

Polisen har ännu inga misstänkta för gärningen som rubriceras som mord- alternativt dråpförsök. Vittnet som anträffade mannen på Avenyn såg inget av själva händelsen. 
Polisen har däremot vittnesuppgifter om att ett bråk ska ha inträffat på Teatergatan minuterna innan offret anträffades på Avenyn.
– Vi har uppgifter om ett det ska ha inträffat något stök eller bråk och att tre eller fyra personer ska ha setts lämna platsen, men jag vet inte om någon har sett själva huggen, säger Peter Adlersson. 

Polisen ska nu bland annat gå igenom övervakningskameror som finns i närheten av den förmodade brottsplatsen för att se om mordförsöket eller de misstänkta gärningsmännens flykt kan ha fångats på film. Utredningen leds av en beredskapskommissarie på polisens avdelning för grova brott i Göteborg. 
– Det finns kameror där skulle jag tro. Vad jag vet har det inte lett till något avgörande än, men det är sådant som man får titta mer på, säger Peter Adlersson. 

Vädjar om tips

Den skadade mannen är enligt polisen i de övre tonåren. Under natten har han opererats på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. Enligt sjukhuset är mannens tillstånd livshotande efter det brutala dådet. 

Vid 11.30-tiden på lördagen hade polisen ännu ingen misstänkt eller gripen för dådet. Polisen har inte heller hittat något vapen som kan ha använts vid attacken. Myndigheten vädjar därför efter tips från allmänheten i jakten på de misstänkta gärningsmännen.
– De som håller i utredningen säger att de gärna vill ha in vittnesuppgifter och iakttagelser från den förmodade brottsplatsen vid Teatergatan. Vi jobbar på för fullt, men än så länge har vi ingen misstänkt, säger Peter Adlersson.  

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.