Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Mordförsök vid Vårväderstorget

På söndagskvällen ryckte polis och ambulans ut till Vårväderstorget i Biskopsgården efter att en man i 20-årsåldern blivit knivskuren. Ett stort område spärrades av och polisen sökte med hund i området.
– Vi har inlett en förundersökning om försök till mord, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i Väst.

Det var strax efter klockan 20 på söndagskvällen som polis och ambulans larmades ut till Vårväderstorget.

Till en början var polisen förtegen om händelsen, men strax före midnatt kunde polisen berätta lite mer om vad som orsakat det stora polispådraget.

– Vi fick in ett larm om att en person ska ha blivit knivskuren, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i Väst.

Kan ha fångats på bild

Under kvällen spärrades ett stort område av och flera polispatruller sökte med hundar i området. Ingen misstänkt är gripen för dådet.

– Vi påträffar en knivskuren man på gångbanan utanför apoteket. Enligt vittnen ska 2-3 personer ha sprungit från platsen och eventuellt finns dessa på övervakningsbilder, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Misstänkt mordförsök

Polisen rubricerar händelsen som mordförsök och genomförde under söndagskvällen och natten utredningstekniska åtgärder på platsen.

– Vi har sökt med hundar, tekniker har hittat blodspår och vi har tagit en del grejer i beslag som vi hittat på platsen, säger Christer Fuxborg.

"Kritiskt läge”

Den skadade mannen är enligt polisen en man i 20-årsåldern. Enligt Christer Fuxborg hålls mannen nedsövd och har opererats under natten.

– Enligt mina uppgifter ska han fortfarande vara nedsövd, så det lär ta tid innan vi kan prata med honom. Läget beskrivs som kritiskt, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.