Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/2

Mordförsök vid Järntorget

Under den tidiga söndagseftermiddagen kallades polis och ambulans till Järntorget, där en man i 40-årsåldern blivit knivskuren i halsen inne på en krog.
– Vi har en gripen. Vi har inte kunnat höra honom ännu, men han är känd av oss sedan tidigare, säger Björn Mattsson på krimjouren.

Det var strax före klockan 13.30 som polis och ambulans larmades till Järntorget, där en knivbeväpnad man gått till angrepp mot en annan man inne på krog.

– De ringer från restaurangen och säger att det är någon där inne som har kniv i handen. En man i 40-årsåldern har blivit knivskuren i halsen. Han fördes till sjukhus med ambulans men han var vaken och det ska inte vara livshotande, konstaterar Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst.

När polisen anlände fanns gärningsmannen, en man i 30-årsåldern, fortfarande kvar i lokalen.

Mordförsök i två fall

– Den misstänkte greps. Det verkar som att man kunde säkra honom inne på krogen. Vi har beslagtagit kniven och inlett en förundersökning om försök till mord, säger Anna Göransson.

Förutom den knivskurne mannen i 40-årsåldern finns det ytterligare en målsägande, en person som försökt avbryta attacken. Denne ska dock inte ha skadats vid händelsen.

– Den andra målsägande är en man i 45-årsåldern, säger Anna Göransson.

Gärningsmannen är nu misstänkt för två fall av mordförsök.

Oprovocerad attack

– Som vi uppfattat det har det handlat om en helt oprovocerad attack. Men vi har inte kunnat höra varken målsäganden på sjukhuset, eller den misstänkte. Han är helt enkelt inte i hörbart skick, förklarar Björn Mattsson, förundersökningsledare på krimjouren i region Väst.

Mannen i 30-årsåldern förekommer under ett antal avsnitt i belastningsregistret.

Han förväntas bli anhållen av jouråklagare, så fort som polisen kunnat genomföra ett inledande förhör och delgett honom misstanke.

Sahlgrenskas pressjour uppger på eftermiddagen att tillståndet för den skadade mannen i 40-årsåldern är stabilt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.