Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Läsarbild
Bild: Läsarbild

Mordförsök i centrala Göteborg – vårdas för allvarliga skador

En man i 20-årsåldern vårdas för allvarliga skador efter att ha blivit knivhuggen i närheten av Nordstan i centrala Göteborg. Den utpekade gärningsmannen ska sedan ha fortsatt in i en av köpcentrets butiker, där han knivbeväpnad jagat flera personer.
– Vi kan bekräfta att det rör sig om livshotande skador, säger Anders Sandahl på Sahlgrenska.

Flera poliser och ambulans larmades vid 20-tiden till Torggatan nära Östra Nordstan, efter att en man i 20-årsåldern blivit svårt misshandlad utanför köpcentret. Mannen föll till marken, enligt polisen med kraftiga knivskador.

– Enligt de initiala uppgifterna ska offret ha befunnit sig i ett allvarligt tillstånd, när ambulansen tog honom till sjukhus, konstaterar Tommy Nyman, på polisens informationsenhet.

På tisdagsförmiddagen bekräftade Sahlgrenska sjukhuset att läget var allvarligt och att mannen vårdas för livshotande skador. Senare under dagen meddelade Sahlgrenska att skadorna inte längre beskrevs som livshotande, men fortfarande betecknas vara allvarliga.

Jagade flera personer

Den misstänkta gärningsmannen fortsatte sedan in i Nordstan där han, alltjämt utrustad med kniv, jagat flera personer.

– Dessbättre var det ingen av butikens kunder som kom till skada, säger Tommy Nyman.

Kort därefter greps den misstänkte, berättar Nyman.

– En patrull fångade in den misstänkte i anslutning till brottsplatserna. Det skedde utan större dramatik. Han är nu misstänkt för mordförsök och ett antal olaga hot.

Enligt polisen kan incidenterna ha sitt ursprung i ett bråk en stund tidigare, i den gångtunnel som förbinder Nordstan med Lilla Bommen.

Knivhotade spårvagnsförare

Den gripne mannen misstänks också för olaga hot mot tjänsteman, efter att ha knivhotat en spårvagnsförare.

Detta skedde i samband med att han, efter att ha skadat mannen på Torggatan, hoppat på en vagn. Vagnen stoppades och den misstänkte steg av och sprang sedan in i Nordstan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.