Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Arkivbild: TT

Mordförsök efter knivbråk i Göteborg

Ett bråk urartade i natt i Göteborg. Två personer är gripna och polisen utreder händelsen som försök till mord. – Det har varit ett knivbråk, säger Henrik Sterner, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Polisen arbetar just nu för fullt med att ta reda på vad som hände i Biskopsgården i Göteborg vid 01-tiden natten till tisdag.

– Det har varit ett knivbråk, händelsen rubriceras som försök till mord, säger Henrik Sterner, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Polis larmades till platsen med anledning av att en man blivit knivskuren. Men väl på plats hittades ännu en skadad man. Två skadade personer hittades i två olika lägenheter, deras skadeläge är just nu oklart. En av personerna fördes till sjukhus med ambulans.

– Den andre behövde inte föras till sjukhus, så hans skador verkar ha varit lindriga. 

Två anhållna

– Det är oklart vad som har skett men båda männen är gripna, för skadorna på varandra. De har blivit anhållna av åklagare under natten, säger Jenny Widén, presstalesperson hos polis.

Om fler varit inblandade eller varför bråket uppstått är inget som polisen har uppgifter om just nu.

– Som vi tror i nuläget är det två olika lägenheter det gäller. Vi jobbar vidare med förhör och har spärrat av lägenheterna för teknisk undersökning.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.