Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mopedträff skapade oreda i trafiken

Flera hundra mopeder skapade på lördagen oreda i trafiken i centrala Göteborg. Polisen utreder nu om någon arrangör gjort skyldig till brott mot ordningslagen.

Det var strax efter klockan 13.25 på lördagen som polisen fick ett larm om ett stort antal mopedister i Göteborgstrafiken.

Exakt hur många mopeder det rör sig om är oklart. Uppgifterna varierar mellan 200 och 500 fordon som strålade samman på Heden för att därefter köra till Brodalen summer meet i Partille.

- De tog vägen via Avenyn, Friggagatan och vidare ut till Sävedalen och Partille. De var även ute på motorvägen och kryssade fram bland andra trafikanter. Det har begåtts ett antal olika trafikbrott, berättar Thomas Fuxborg, presstalesman vid polisen i Göteborg.

Polisen har tagit två mopeder i beslag och bland annat upptäckt fall av olovlig körning.

Polisen har ett stort antal samtal från privatpersoner om mopeder som kört mot trafiken, mot rödljus och på gångbanor.

- Någon moped ska ha varit nära en kollision. De har kört som idioter, milt utryckt, säger Thomas Fuxborg, vid polisen i Göteborg.

Polisen ska utreda om någon av de inblandade gjort sig skyldig till brott mot ordningslagen.

En av arrangörerna bakom eventet Brodalen Summer Meet berättar att det har växt för varje sommar de senaste fem-sex åren.

- Tyvärr var det en utomstående grupp som bestämde sig för att köra ut till Brodalen på ett sätt som inte var bra. Det spårade ur. Vi här ute har ingenting med det att göra, det är två helt olika saker, säger en av arrangörerna som är på plats vid festen när GP pratar med honom.

- Här är det lugnt. Folk dricker läsk och umgås och träffar nya och gamla vänner.

Polisen menar att mopedister kan ha medverkat till brott mot ordningslagen, hur ser du på det?

- Jag vet inte vad jag ska säga om det. Det är två helt olika händelser. Härute är det lugnt, sedan var det en annan grupp som inte skötte sig.

Många är upprörda över hur mopedisterna betedde sig i trafiken, vad vill du säga till dem?

- Det är synd att det spårade ur. Eventet har växt mycket och vi vill gärna ha ett ordnat samarbete med kommunen. Vi har pratat en del med dem, men intresset har inte varit så stort. Jag vill att vi ska kunna arrangera det här under bra former i framtiden.

.

Fredrik Björeman filmade det hela, se här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.