Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Moped och personbil i krock – en till sjukhus

En trafikolycka inträffade i Frölunda under onsdagsförmiddagen då en personbil och en moped krockade. I samband med olyckan fick en person föras till sjukhus med ambulans. Personens skadeläge är i nuläget okänt.

Larmet om en trafikolycka kom in till SOS Alarm klockan 09.40. En personbil hade då kolliderat med en moped på Storängsvägen i Frölunda.

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till platsen.

– Vi är på väg dit nu. I nuläget vet jag inte mer än att det rör sig om en trafikolycka mellan en personbil och en moped, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst.

Enligt SOS Alarm larmades två ambulanser och en ledningsambulans till olycksplatsen. En person behövde föras till sjukhus med okänt skadeläge.

I samband med olyckan behövde Storängsvägen stängas av.

– Personen som körde bilen är förd till sjukhus. Mopedisten är oskadd, säger Björn Van der Kaay är larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Vid 10.30 var omständigheterna kring olyckan fortfarande oklara och polisen befann sig fortfarande på plats.

– Enligt mina uppgifter kommer bilen att behöva bärgas. Mopedisten verkar ha fått uppskrapade knän och smärta i arm och axel, men annars klarat sig bra. Jag har inga uppgifter gällande skadeläget på personen som körde bilen, säger Anna Göransson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.