Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Moderatkvinna uppmanas lämna partiet

Moderaterna i Göteborg har bett kvinnan, som misstänks för att hittat på att en tiggare rånade henne, lämna partiet. - Hon vägrar, säger förbundsordförande Cecilia Magnusson.

I veckan berättade GP om tiggaren Krasto Krastinov. Han anklagades för att ha rånat en aktiv moderat och frihetsberövades i drygt två dagar. Men historien kan vara påhittad. Nu är kvinnan misstänkt för brott. Det handlar om urkundsförfalskning, falsk angivelse och falskt larm.

Kvinnan har inga förtroendeuppdrag, men har varit medlem i M i många år. Hon är en av kandidaterna i provvalet som pågår just nu.

Efter brottsmisstankarna har hennes parti, Moderaterna i Göteborg, bett henne att självmant lämna partiet. Själv förnekar kvinnan brott.

- Jag har varit i kontakt med henne och uppmanat henne att sluta om hon värnar om partiet, hon vill inte, säger Cecilia Magnusson.

Men utredningen kring kvinnans medlemskap i M fortsätter. Nomineringskommittén kommer att få i uppgift att se om hon kan plockas bort som kandidat i provvalet och det ska startas en uteslutningsprocess.

GP har varit i kontakt med den anklagade kvinnan. Hon vill inte kommentera misstankarna då det gäller ärendet med tiggaren eftersom utredningen pågår.

Men hon har tagit mycket illa vid sig av sitt eget partis agerande.

- Jag kan inte dömas av Moderaterna innan jag är dömd av rättsväsendet. Den enda möjligheten i det här landet att bli dömd FÖR någonting är i domstol. Men att bli dömd av ett parti och sedermera dömd av press, allmänhet och andra sociala media mot en privatperson är ett övertramp och ett personangrepp på min integritet.

Kvinnan säger att hon utsatts för häxjakt och blivit mordhotad efter misstankarna. Hon tycker att partiet borde ha stöttat henne.

- Jag är en vanlig medlem, men har inte fått någon hjälp. Där skulle mitt eget parti överhuvudtaget inte ha uttalat sig, de skulle i så fall ha avvaktat utredningen om de ville skydda mig.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.