Kvinnan misstänks för att ha smitit efter att ha förstorat läpparna. Hon åtalas nu för ring bedrägeri. Genrebild
Kvinnan misstänks för att ha smitit efter att ha förstorat läpparna. Hon åtalas nu för ring bedrägeri. Genrebild Bild: Baloncici/Mostphotos

Misstanken: Smet från betalning för läppförstoring i Frölunda

Kvinnan i 25-årsåldern hade bokat en tid för läppförstoring, men när behandlingen var färdig rusade hon ut från kliniken utan att betala de 5 600 kronorna som behandlingen kostade. Nu åtalas hon för ringa bedrägeri.

ANNONS

Dagen innan nyårsafton 2019 besökte kvinnan en skönhetsklinik i Frölunda för att förstora sina läppar. Men enligt åklagaren hade hon ingen avsikt att betala för ingreppet.

LÄS MER: Man sköts till döds – Här är de som häktats efter mordet

Redan före behandlingen frågade kvinnan personalen om det fanns någon kundtoalett, men hänvisades till allmänna toaletter i närheten. När behandlingen var klar frågade hon återigen om en toalett innan hon enligt personalen rusade ut från kliniken.

Identifierades av polis genom efterlysning

Polisen hade inte särskilt svårt att få upp spår efter kvinnan som nu är åtalad. Läkaren som genomförde behandlingen hade fotat kvinnan både före och efter ingreppet. Dessutom fastnade hon på övervakningskameror från kliniken.

ANNONS

LÄS MER:Kända personer i härva med fejkade studiecirklar

Kvinnan identifierades genom en intern efterlysning inom polisen. Bilder på kvinnan hade satts upp på en anslagstavla på en polisstation, där en polis kände igen och kunde identifiera kvinnan. Det visade sig dessutom att hon använt sitt riktiga namn när hon bokat behandlingen.

Kvinnan själv har varit förtegen och svarar ”ingen kommentar” på så gott som samtliga frågor i polisförhör.

Nu åtalas hon för ringa bedrägeri.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS