Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Misstankar efter Nintendostöld

Trots utfäst belöning har ännu ingen gripits för stölden av 17 000 Nintendospel för en månad sedan. Polisens misstankar riktar sig söderut.
Polisen har i dagsläget inga spår efter varorna, men enligt polisassistent Bertil Wikström pågår spaningar mot en grupp individer i södra Sverige.
- Någon måste ha haft kännedom om innehållet i trailrarna. Dagen innan hade en person försökt att få ut en av dem, men han försvann när han ombads visa legitimation, säger Bertil Wikström.
Det var en lördagsnatt i början av november som tjuvar med hjälp av två lastbilar forcerade stängslet till lastkajen vid Majnabbe i Göteborg.

De körde sedan iväg med två trailers där den ena innehöll motorolja. Den andra rymde 17 000 spelkonsoler av modellen Nintendo DS Lite, till ett värde av 25 miljoner kronor. Spelkonsolerna var på väg till Bergsala i Kungsbacka för vidare distribution ut till butiker i Norden.
I förra veckan annonserade Bergsala i tidningar i Skåneregionen. I den utlovades en belöning på 100 000 kronor till den som kan hjälpa till så att varorna återfinns. En del tips har sedan dess inkommit till polisen.
Det är inte första gången som det stjäls i Göteborgs hamn. I somras stals en trailer med olja på samma ställe. En teori är därför att tjuvarna också den här gången trodde att det var olja i båda trailerna och nu håller spelkonsolerna gömda i väntan på en möjlighet att avyttra dem.

- De vill säkert få ut dem ur landet, kanske till den ryska marknaden. Det kommer att vara extremt svårt för tjuvarna att bli av med godset på den nordiska marknaden, tror Patrik Johansson pr-ansvarig på Bergsala, generalagent för Nintendo i Norden.
Nya spelkonsoler har flugits in från Nintendo i Japan vilket torde räcka för att rädda julhandeln.
- Vi har fått extra leveranser från Nintendo i Japan som i stort sett tillfredsställer behovet ute i butikerna inför julen. Däremot hade vi en brist redan innan och den kvarstår, säger han.


Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.