Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rättens ordförande, Mats Sjösten, informerar media utanför häktningsalen i Göteborgs polishus.

Misstänkta postrånare häktade

De tre män som anhölls i veckan misstänkta för iblandning i rånet mot Postterminalen i Göteborg häktades på lördagen.
Männen sitter häktade "på sannolika skäl" misstänkta för grovt rån - den starkare graden av misstanke. Tingsrätten höll alltså med kammaråklagare Ulrika Bentelius Egelruds begäran.
Vad som stulits under rånet, vad de misstänkta männen ska ha gjort under natten och hur bevisningen ser ut är oklart. Häktningsförhandlingarna på lördagen skedde bakom lyckta dörrar och samtliga inblandade var mycket förtegna, eftersom yppandeförbud råder.
Klart är att männen nekar till alla anklagelser.
Två av dem, 25 och 31 år gamla, kommer från Stockholm och har tidigare dömts till längre fängelsestraff för grova narkotikabrott.
Den misstänkte 40-årige Majornabon, medlem i Brödraskapet Wolfpack, har tidigare dömts till sex års fängelse (1991) och sex och ett halvt års fängelse (2000) för grovt rån.
Enligt advokat Lars Andersson, som företrädde 40-åringens försvarare Mats Olausson under förhandlingen, är den misstänkte mannen pressad.
- Han känner sig mycket ansträngd med tanke på att han inte har varit iblandad, säger Lars Andersson. Rättens beslut kommer att överklagas.
31-åringens advokat Thomas Martinsson ersattes av advokat David Hall på lördagen.
- Min huvudman förnekar brott och än så länge är bevisningen inte så imponerade, säger han.
Tingsrättens ordförande Mats Sjösten vill inte kommentera hur starka bevisen är.
- Jag kan säga att det föreligger sannolika skäl.
Misstankarna mot de två stockholmarna har har höjts sedan de anhölls i tisdags. Då handlade det om medhjälp till grovt rån och misstankegraden var den lägre, "skäligen".
Det var under natten till tisdagen som ett antal rånare tvingade ner Postterminalens personal på golvet och stal ett antal försändelser. Enligt Ulrika Bentelius Egelrud kan även de personer som brände bilar och placerade ut fotanglar och bombattrapper komma att åtalas för grovt rån, eftersom de deltog i samma brottsplan.
Polisen har fler misstänkta, men under lördagseftermiddagen fanns ännu inga uppgifter om någon gripits.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.