Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Misstänkta mordet fångades på övervakningsfilm

I mars knivhöggs en man i 30-årsåldern till döds på ett boende i Järnbrott.
På fredagen åtalades en man misstänkt för mordet.
– Vi har hela händelsen på övervakningsfilm, säger kammaråklagare Hanne Kirnö.

Den tredje mars larmades polisen till en adress i Järnbrott, Västra Frölunda efter uppgifter om ett bråk på ett jour- och korttidsboende.

En man i 30-årsåldern hittade svårt skadad. Han fördes till sjukhus där man konstaterade att hans liv inte gick att rädda.

På boendet fanns också den utpekade gärningsmannen i 20-årsåldern. Han greps omedelbart.

Åtalas för mord

Nu åtalas han för mord:

– Det har varit en sammandrabbning mellan två personer som har fått till följd den gärning som beskrivs i åtalet, säger kammaråklagare Hanne Kirnö.

I stämningsansökan står det att mordoffret huggits eller skurits flera gånger med kniv mot huvudet och kroppen. ”Skadan i mellangärdet har orsakat NN:s död. Övriga stick och skärsår kan ha bidragit”, skriver åklagaren.

Filmbevis

Bevisläget anses vara gott:

– Vi har hela händelsen på övervakningsfilm, säger Hanne Kirnö och fortsätter.

– Det är en ganska unik situation att man har ett helt händelseförlopp på film.

Hon konstaterar dock att det inte är någon ljud på filmen. Därför anses även vittnesuppgifterna som lämnats vara viktiga för att få en så klar bild av händelseförloppet som möjligt.

Varför har detta hänt?

– Vi har en del uppgifter, men vi har inte ett helt klarlagt motiv mer än att det är en form av sammandrabbning som sker i direkt anslutning till gärningen, säger Hanne Kirnö.

I andra hand har åklagaren yrkat på att gärningen ska rubriceras som synnerligen grov misshandel och vållande till annans död, grovt brott.

Den åtalade mannen nekar till mord. Dock vidgår han delar av händelseförloppet och medger vållande till annans död. Inledningsvis hävdade den misstänkte nödvärn, det gör han inte längre.

– Detta är en situation som blossat upp mycket hastigt, säger hans advokat Anders Fredriksson.

Mannen har tidigare dömts för bland annat narkotikabrott, misshandel, rån och olaga hot. Hans missbruksproblematik har gjort att han under flera år varit föremål för olika samhällsinstanser.

LÄS MER: Ung man anhållen efter mord i Frölunda

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.