Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det var under tisdagseftermiddagen som en sex månader gammal bebis försvann utanför en förskola i Hisings Kärra. Två timmar senare hittades barnvagnen och bebisen vid Coop Bäckebol. Bild: Adam Ihse
Det var under tisdagseftermiddagen som en sex månader gammal bebis försvann utanför en förskola i Hisings Kärra. Två timmar senare hittades barnvagnen och bebisen vid Coop Bäckebol. Bild: Adam Ihse

Misstänkta kvinnan förnekar människorov

Den 39-åriga kvinna som sitter anhållen misstänkt för att ha kidnappat en sex månader gammal flicka nekar till brott.
– Hon vidgår att hon har hanterat barnvagnen men förnekar den påstådda brottsmisstanken, säger hennes advokat Hans Billeskans.

Bebisen försvann vid 14-tiden på tisdagsförmiddagen i samband med hennes mamma var och hämtade ett äldre barn på förskolan i Hisings Kärra.

När flickan låg kvar i barnvagnen är polisens misstanke att en 39-årig kvinna tog med sig både bebisen och barnvagnen som hon låg i och försvann från platsen.

I drygt två timmar letade polisen och en stor del av lokalbefolkningen efter flickan som drygt två timmar senare anträffades av köksmästaren Kristoffer Frank på Coop Forums parkering i Bäckebol, omkring sju kilometer från förskolan.

LÄS MER: Kristoffer hittade den försvunna bebisen

I samband med att flickan anträffade greps också en 39-årig kvinna, som senare anhölls skäligen misstänkt för människorov, vilket är den lägre misstankegraden.

Den misstänkta kvinnan har en trasslig bakgrund i form av missbruksproblem och har de senaste åren dömts för flera olika brott som stöld och snatterier.

LÄS MER: Misstänkta kvinnan – missbrukare som tvångsvårdats

Under onsdagen hölls ett första polisförhör med kvinnan då hon på grund av att hon var drogpåverkad inte kunde höras under tisdagen. Enligt hennes advokat förnekar kvinnan brott.

– Hon vidgår att hon har hanterat barnvagnen men förnekar den påstådda brottsmisstanken, säger hennes advokat Hans Billeskans till TT.

Enligt förundersökningsledare, kammaråklagare Hedvig Lundblad, har polisen efter det misstänkta människorovet säkrat tekniska bevis och man har också hört en rad vittnen som bedöms ha viktigt information för utredningen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.