Misstänkta efter dödsfall släppta

Under onsdagen inledde polisen två separata mordutredningar efter att två personer hittades döda på olika platser i Göteborg. Två personer anhölls också misstänkta för brott, men båda har nu släppts.

ANNONS
|

Den första utredningen inleddes vid midnatt mot onsdagen då en kvinna hittades avliden i en bostad i Vidkärr. Då det fanns oklarheter hur kvinnan hade dött inleddes en förundersökning gällande mord, alternativt dråp och en man som kände kvinnan greps och anhölls efter upptäckten.

Utredningen har letts av åklagaren Martin Claesson, som meddelar att mannen har släppts. Enligt Claesson talar det mesta för att det inte är ett brott som ligger bakom kvinnans död. Utredningen kommer dock formellt att hållas öppen fram tills dess att ett obduktionsprotokoll fastställd dödsorsaken.

Vid 11-tiden på onsdagen anträffades också en död man i en bostad i Kortedala. Dödsfallen är helt separata och har ingen som helst koppling till varandra.

ANNONS

I samband med att mannen anträffades död greps och anhölls en annan man som befann sig vid platsen. Även han har nu släppts.

– Den anhållne är släppt eftersom bedömningen i nuläget är att den avlidne mannen inte blivit mördad, säger kammaråklagare Sara Toreskog.

ANNONS