Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Misstänkt skottlossning i Frölunda

Strax efter klockan sju på lördagskvällen kom larm om misstänkt skottlossning i närheten av Frölunda torg.
– Flera människor har ringt. Vi är där och arbetar med flera enheter, sa Peter Nordengaard, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, strax efter de inkomna larmen.

Det var klockan 19.07 som första samtalet kom till polisens ledningscentralen. Skott skulle ha hörts i trakterna kring Frölunda Torg och Marconigatan.

– Det handlar om ett antal inringare. Vilken typ av vapen det ska ha rört sig om vet vi inte. Vi är där och letar efter spår, efter eventuellt skadade och givetvis även efter misstänkta, summerade Peter Nordengaard, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Behandlas som skarp skjutning

Han tillägger:

– Hittills har vi inte hittat något. Men någon form av skottlossning har det, av allt att döma, varit. Vi bearbetar vittnen och behandlar det som en skarp skjutning tills vi har annan information.

Polisen hade flera patruller på plats som deltog i sökandet och enligt uppgifter till GP ingick även helikopter inledningsvis i insatsen.

Strax innan 21-tiden hade polisen avslutat insatsen vid Frölunda.

– Efter de kontroller vi har gjort har vi varken en målsägande eller några misstänkta och ingenting på platsen tyder på att en skottlossning skett, säger Peter Nordengaard.

Polisen har upprättat en anmälan om ofredande mot okänd person med anledning av händelsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.