Misstänkt rån och rånförsök under natten

En man ska under natten ha blivit utsatt för ett rånförsök vid Gamlestadstorget. Tre män ska, enligt honom, ha tagit strypgrepp och försökt dra ner honom på marken. Senare under natten larmas polisen om en annan man, som misstänks ha blivit rånad av två män i Bergsjön.

ANNONS
|

Polisen fick larm vid 00.33 natten mot tisdagen. En man uppgav då att han blivit utsatt för ett rånförsök vid Gamlestadstorget.

Enligt mannen ska tre, för honom okända, män ha tagit strypgrepp kring mannens hals. De ska också ha försökt dra ner honom till marken.

Lämnade platsen springandes

Männen ska dock inte ha fått med sig några av anmälarens tillhörigheter, utan lämnat platsen springandes.

– Det framkommer inte varför faktiskt, men någonting gör att de lämnar platsen helt, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Polisen har tagit upp en anmälan om försök till rån, men har i nuläget ingen misstänkt för händelsen.

– Det finns ingen uppgift om några fysiska skador som inneburit att mannen behövt uppsöka vård.

ANNONS

Misstänkt knivrån

Ungefär 20 minuter senare ska ett rån ha inträffat på Teleskopgatan i Bergsjön. Där uppger en man att han blivit rånad.

Två män, okända för mannen, ska ha rånat honom på klocka, nycklar och en väska. En av rånarna ska ha haft en kniv.

Polisen har vid den händelsen tagit en anmälan gällande rån, men har inte heller där någon misstänkt i nuläget.

Ser ni något samband mellan de två händelserna?

– Det är alltid svårt att säga. Det är klart att det skulle kunna stämma tidsmässigt med något färdmedel. Samtidigt är det uppgift om tre män vid ena händelsen och två män vid andra händelsen, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

Hur ser utredningsläget ut?

– Det vågar jag inte säga faktiskt, men det finns nog inte så mycket att gå på. Det finns inga uppgifter om vittnen vid någon av händelserna utan det är nog målsägandenas beskrivningar man har att gå på.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS