Misstänkt pistolbeväpnad man gripen av polis vid förskola

En misstänkt beväpnad man har gripits i närheten av förskola i Annedal av polis med dragna vapen. Enligt ett vittne ska ett 30-tal barn ha varit vittne till gripandet.

ANNONS
|

Vid 09.30 på onsdagsmorgonen fick polisen in ett larm en pistolbeväpnad man i Annedal.

– Larmet kommer in från flera av varandra oberoende vittne. Eftersom larmet är en pistol tar vi det på största allvar, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Polisen skickade flera patruller till området. Där mannen kunde gripas. Enligt ett vittne till GP skedde gripandet vid en förskola, och ett 30-tal barn ska ha blivit vittnen till händelsen. Vittnet säger att polisen mötte mannen med dragna vapen.

– Han hade en kolsyrepistol i ett hölster och en kniv på sig, enligt polisernas bedömning som var på plats.

ANNONS

Polisen var kvar en stund på platsen för att prata med eventuella vittnen.

– Vi kommer höra med folk i närheten om de blivit hotade.

Ytterligare ett vittne som var på plats berättar för GP att hen möttes av polisen med dragna vapen som de riktade framåt.

– De skrek "ligg ner", berättar personen som dock inte såg den misstänkte gärningsmannen.

Mannens vapen tas i beslag för en teknisk undersökning, och han är misstänkt för grovt vapenbrott och grovt brott mot vapenlagen.

Han ska inte varit hotfull mot några barn på plats.

Polis på plats bedömer att mannen inte mår så bra.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS