Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Misstänkt mordförsök i Göteborg i söndags

Den man som skadade under söndagsförmiddagen och tog sig till sjukhuset, har under måndagen lämnat sjukhuset. En anmälan gällande försök till mord har inletts.

Den man som själv kom till Östra sjukhuset under söndagen, har skrivits ut från sjukhuset, uppger sjukhuset under måndagsförmiddagen.

Det var under morgontimmarna på söndagen som mannen själv hade tagit sig till sjukhuset med en skada i halsen. Enligt polisen blödde mannen från halsen när han kom in dit.

– Han lämnar inte någon utförlig förklaring till vad som hänt, men det finns inget som tyder på att han har ramlat och skadat sig, sa Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen region Väst, under söndagen. 

Skadeläget var allvarligt

Han vårdades sedan tidig söndagsmorgon på Östra sjukhuset och mannens skador var enligt Sahlgrenskas pressjour, under söndagen, allvarliga men hans läge bedömdes som stabilt. 

– Han omhändertas av sjukvårdspersonal. Min erfarenhet är att sådana här saker tar lite tid. Kommer någon in med en skada i halsen som blöder då är de inte utskrivna efter en kvart. Vi får avvakta, berättade Ulla Brehm.

Polisen haöll under söndagen förhör med mannen två gånger. 

En anmälan gällande försök till mord upprättades under söndagsförmiddagen. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.