Misstänkt mordförsök i Frölunda

En man har hittats knivskadad i en lägenhet i Frölunda. I samma bostad fanns ytterligare en man, som nu är anhållen av åklagare. En av poliserna avlossade ett varningsskott i luften i samband med gripandet.
Båda männen har förts till sjukhus.
– Initialt rubriceras det som försök till mord, men vi får se var det slutar när vi fått mer klarhet i det, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

ANNONS

Polisen fick kännedom om händelsen när privatpersoner ringde och larmade om en utåtagerande person i området.

Polisen ryckte ut med flera patruller. När de nådde fram till adressen hade mannen gått in i en fastighet i området och vidare in i lägenheten där de två männen påträffades.

– En man är skadad och en man är gripen. Nu är vi på plats och ser vad det är som har hänt, säger Peter Adlersson.

En boende i området satt i ett samtal när hen blev vittne till den stora polisinsatsen.

– Jag kollade ut och såg polis rikta pistol mot någon som skrek och gapade på balkongen. Sen hörde jag att de skrek ’släng bort kniven’, säger den boende till GP:s reporter på plats.

ANNONS

Polisen sköt varningsskott

Enligt polisen avlossade en av poliserna ett varningsskott i luften i samband med gripandet, vilket nu också utreds.

– Man anmäler och gör en utredning om det är gjort på rätt sätt med laglig grund. Det görs alltid när tjänstevapen har använts, säger Stefan Gustafsson och fortsätter:

– Det är ingen som skadats av detta. Han var våldsam i samband med ingripandet och har fått vissa skador av det, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Förd till sjukhus och anhållen

Målsägaren vårdas på sjukhus för knivskador. Mannen är allvarligt skadad men läget är stabilt, enligt polisen. Den gripne mannen fördes till sjukhus med lindriga skador.

Den tekniska undersökningen är nästan avklarad i lägenheten, men pågår utanför på grund av varningsskottet som avfyrats, uppgav polisen strax efter klockan 18.00 på tisdagskvällen.

En förundersökning om försök till mord har inletts.

Vid klockan 18.40 anhölls den gripne mannen av åklagare och en tilläggsanmälan om våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd har upprättats.

– Det är oklart vad det är för typ av motstånd mannen gjort men man kan anta att det har varit något tumultartat, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson vid polisen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS