Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Misstänkt mordförsök i Askim

Tidigt på söndagsmorgonen larmades polisen till en lägenhet i Askim där två kvinnor skadades i en knivattack. Polisen har inlett en förundersökning gällande mord- alternativt dråpförsök.
– Vi jobbar med fyra gripna som är förda till stationen, och så har vi två skadade, berättade polisens presstalesman Stefan Gustafsson.
Senare under dagen släpptes de fyra gripna och polisen söker nu en annan trolig gärningsman.

Polis och ambulans skickades till en adress i Askim efter ett larm om ett stort knivbråk i en lägenhet på söndagsmorgonen. Två personer hittades skadade på platsen, en med skador i bröstet och en med skador i axeln. Tre ambulanser och en akutbil skickades till platsen, enligt SOS Alarm.

Minst sex personer ha befunnit sig i lägenheten, enligt polisen. De skadade fördes under morgonen till sjukhus. Enligt uppgift till GP rör det sig om två kvinnor, en uppgift som under eftermiddagen bekräftades av polisen som uppger att de skadade kvinnorna är i 20-årsåldern.

En av dem ska vara allvarligt skadad och den andra kvinnan uppges ha drabbats av lindrigare skador.

LÄS MER: Vittnet: "Kom fyra-fem polisbilar i full fart"

Fyra personer greps efter händelsen och polisen inledde under morgonen en förundersökning med rubricering försök till mord. En teknisk undersökning har under söndagen genomförts i den aktuella bostaden.

– Vi jobbar med fyra gripna som är förda till stationen och har två skadade på sjukhus. Vi kan inte säga mer i detalj än så, berättade polisens presstalesman Stefan Gustafsson under söndagsmorgonen.

Efter att de fyra gripna förhördes under dagen släpptes de på fri fot efter beslut av kammaråklagare Mats Ihlbom, som under söndagen tjänstgjort som jouråklagare vid åklagarkammaren i Göteborg.

Polisen hade under förmiddagen en hundpatrull på plats för att söka efter spår i området samtidigt som lägenheten där attacken inträffade undersöktes.

Uppgav att gärningsman hade lämnat bostaden

Enligt polisen ska personerna som befann sig i lägenheten under morgonen ha uppgett att en gärningsman som skadade de två personerna hade lämnat bostaden i en bil.

Enligt presstalesmannen Stefan Gustafsson kunde polisen inte ta den uppgiften för givet, vilket var är bakgrunden till att de fyra personer i lägenheten greps.

Polisen utreder samtidigt uppgiften om att en eventuell gärningsman kan vara på fri fot.

– Vi har inte facit, det har vi sällan från början och vi arbetar fortfarande med att utreda vad som har hänt och vem som har gjort vad, säger Stefan Gustafsson.

Enligt uppgift till GP ska en polispatrull ha frågat personer i området om uppgifter gällande en kvinna som ska ha setts i närheten av brottsplatsen under morgonen.

Polisens presstalesman Stefan Gustavsson vill inte kommentera den uppgiften.

En av de skadade som fördes till sjukhus fick senare under söndagen lämna det. En kvinna är fortfarande kvar och vårdas för sina skador.

– För den personen är läget allvarligt men stabilt, säger Therese Oskarsson, presskommunikatör på Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Då de fyra personerna som greps nu har släppts efter att polisen fått en klarare bild av händelsen uppger polisens presstalesman Stefan Gustafsson att en eller flera gärningsmän som polisen ännu inte har fått tag på fortfarande är på fri fot.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.