Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/17

Misstänkt mord - man hittad under Rosenlundsbron

En medelålders man hittades på måndagsmorgonen död i vattnet under Rosenlundsbron. Polisen inledde en förundersökning gällande mord alternativt dråp. Senare under dagen uppger polisen att mordmisstankarna har stärkts. – Det finns tecken på yttre våld, säger utrednignsledaren Urban Svahn.

Polis, ambulans och räddningstjänst ryckte vid halv åtta-tiden ut till Rosenlundskanalen under Rosenlundsbron där en person befarades vara drunknad. Väl på plats hittades en död man. Initialt sa polisen att det rörde sig om en man i 20 till 25-årsåldern. Senare under måndagen misstänkte polisen att mannen är äldre än så. 

– Den döde är en medelålders man och hans identitet är för närvarande okänd för polisen, säger Tommy Nyman, presstalesman vid polisen i region Väst.

Hittades vid nattklubbsbåten Rio Rio

Det var vid Pusterviksplatsen, mittemot nattklubbsbåten Rio Rio, som mannen hittades i vattnet. Hur länge mannen legat där är ännu inte känt men polisen tror inte att det rör sig om någon längre tid.

– Det är ännu oklart hur länge han har legat i vattnet men kroppen har troligtvis inte legat där någon längre tid, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Polisen larmades till platsen sedan flera vittnen sett en människokropp flyta i Rosenlundskanalen.

– Jag såg något konstigt i kanalen, säger ett vittne som GP pratat.

Hon var på väg till jobbet när hon såg en grupp människor som stod samlade på bron och tittade på något i vattnet. Vittnet förstod snart att det rörde sig om en människokropp varpå hon ringde 112 och larmade vilket flera andra personer på plats också gjorde.

Polisen misstänker mord

Polisen har genomförde under måndagen en teknisk undersökning vid platsen för att säkra eventuellt spår och omständigheter som kan ge ledtrådar kring mannens död.

– Vi har ännu ingen identitet på mannen och vet inte hur han har avlidit, säger Ulla Brehm.

Det misstänkta mordet tros dock ha skett nyligen och mordmisstankarna har stärkts under dagen.

– Det finns tecken på yttre våld, säger Urban Svahn, utredningsledare vid polisen i region Västs avdelning för grova brott.

Avspärrningarna är hävda

För att polisen skulle kunna arbeta ostört spärrades ett område av på cirka 20 gånger 40 meter. Efter knappt två timmar hävdes avspärrningarna sedan mannen förts från platsen för teknisk undersökning. GP:s reporter på plats noterade att den döde bar svart jacka och svarta skor.

Vid 20-tiden på måndagskvällen hade polisen ännu ingen gripen eller misstänkt för det som i nuläget misstänks vara ett mord. 

Kroppen ska inom kort genomgå en rättsmedicinsk undersökning för att polisen ska kunna fastställa hur mannen har dött. 

Samtidigt söker utredarna igenom register över försvunna personer för att se om den döda mannen kan vara en person som har varit anmäld försvunnen sedan tidigare.  

Vet du mer? Är du på plats? Kontakta GP
Via mejl: [email protected]
Telefon: 031-17 20 10 
MMS/SMS: 720 10 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.