Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Misstänkt mord i Kortedala

En man i 30-årsåldern har hittats död utomhus i terrängen i Kortedala. Polisen har inlett en förundersökning gällande misstänkt mord.
– De skador som personen hade och omständigheterna på fyndplatsen gör att vi misstänker att han har utsatts för ett brott, säger polisens presstalesperson Tommy Nyman.

Det var vid klockan 10.10 på lördagsförmiddagen som polisen fick in larmet om händelsen efter att en man i 30-årsåldern hade hittats livlös utomhus i Kortedala.

– På plats kunde vi konstatera att mannen är avliden, berättade polisens presstalesperson Tommy Nyman, inledningsvis.

Mannen hittades i ett koloniområde. Polis som kom till platsen kunde snabbt konstatera att mannen blivit skjuten.

– De skador som personen hade och omständigheterna på fyndplatsen gör att vi misstänker att han har utsatts för ett brott, säger Tommy Nyman.

Mannen identifierad av polis

Ett område runt fyndplatsen spärrades av för att kunna inleda en teknisk undersökning. Men om fyndplatsen är densamma som brottsplatsen är för polisen ännu okänt.

En förundersökning gällande mord har upprättats. Strax efter klockan tre på lördagseftermiddagen hade mannen identifierats. Han är inte känd hos polisen sedan tidigare.

Polisen har under förmiddagen varit på plats i Kortedala och knackat dörr i området för att prata med eventuella vittnen.

"Tydliga tecken på våldsbrott"

Enligt GP:s reporter på plats är ett koloniområde avspärrat.

Polis och tekniker har under dagen arbetat tillsammans med att säkra spår inom det avspärrade området. Bland annat gick polis runt med hundar på området för att söka efter eventuella spår som kan knytas till det misstänkta mordet.

– Man säkrar upp allt som kan finnas av intresse. Det finns tydliga tecken på att ett våldsbrott har begåtts här, sade polisens insatschef Johan Selindh på plats vid avspärrningarna.

Enligt polisen är det oklart om någon bor i kolonistugorna under den här perioden.

– Det är ingen rörelse här, vi har knackat runt, det verkar vara tomt, sade Johan Selindh.

Ingen gripen

En man som bor i närheten av koloniområdet berättar att stråket är populärt bland motionärer.

– Jag brukar träna där, det är löparspår med lampor runt området och har inte hänt något där förut, det har känts tryggt. Så jag hoppas polisen får tag på den som gjort det här så det kan återgå till tryggt, säger mannen som bor i närheten.

Ingen person har ännu gripits misstänkt för dådet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.