Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Brottet ska enligt polisen ha inträffat i den knivskurna mannens lägenhet som låg i närområdet av vårdcentralen. Under torsdagen spärrades lägenheten av i samband med att polisen utförde en teknisk undersökning. Bild: Anders Ylander
Brottet ska enligt polisen ha inträffat i den knivskurna mannens lägenhet som låg i närområdet av vårdcentralen. Under torsdagen spärrades lägenheten av i samband med att polisen utförde en teknisk undersökning. Bild: Anders Ylander

Misstänkt knivman gripen vid Backaplan inatt

Polisen bekräftar att den man som varit misstänkt för ett av de två mordförsök som inträffade i Frölunda under torsdagen har blivit gripen vid Backaplan under natten. Polis larmades efter att mannen uppträtt hotfullt ombord på en buss.

Mannen greps vid Hjalmar Brantingsplatsen under natten och är nu anhållen av åklagare, på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

– Vi fick larm om en hotfull person på en buss, när polisen kontrollerade honom visade det sig vara mannen som tidigare anhållits i sin frånvaro, säger Jenny Widén, presstalesperson vid polisen i region Väst.

LÄS MER: Misstänkt knivman anhållen i sin frånvaro efter mordförsök

Mannen som är gripen ska vara i 20-årsåldern och är skriven i Trollhättan. Han har varit anhållen i sin frånvaro sedan i torsdags.

Hade knivskador i magen

Det var under torsdagen som det skedde två mordförsök i Frölunda, med endast fyra timmars mellanrum. Det första larmet kom in till polisen 13.41, då en man i 20-årsåldern ska ha tagit sig till en vårdcentral vid Frölunda torg med knivskador i magen.

Brottet ska enligt polisen ha inträffat i den knivskurna mannens lägenhet som låg i närområdet av vårdcentralen.

Det andra larmet om misstänkt mordförsök kom in drygt fyra timmar senare, en 18-årig man ska då ha blivit knivskuren i magen när han gick längs med en gångbana i Grimmered.

Misstänks för ett mordförsök

Den gripna mannen är för nuvarande endast kopplad till det första brottet.

Men vad GP erfar ska ett liknande signalement av gärningsmannen ha uppgetts från båda offren. Men polisen har inte kunnat bekräfta att de två mordförsöken är kopplade till varandra.

– Händelserna utreds parallellt, men det är för tidigt att säga om de har något samband, sa kommissarie Jarl Winqvist vid ett tidigare tillfälle.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.