Misstänkt kidnappning i Göteborg – fyra anhållna

Fyra personer har anhållits på sannolika skäl misstänkta för människorov samt utpressning. Detta efter att de tros ha kidnappat en ung man under torsdagskvällen.
– Brottsoffret har inte behövt föras till sjukhus, säger polisens presstalesperson i region Väst, Fredrik Svedemyr.

ANNONS
|

Enligt polisen ska kidnappningen inträffat vid halv tiotiden på torsdagskvällen i Göteborg.

– Under natten grep vi sen fyra personer, tre män och en kvinna. De är alla mellan 20 till 25 år år gamla och sitter nu anhållna på sannolika skäl misstänkta för människorov och utpressning, säger Fredrik Svedemyr.

Han fortsätter med att konstatera att utredningen fortfarande är i ett tidigt skede och att detaljerna därför är knapphändiga.

Polisen vill inte gå in på var någonstans i Göteborg som den misstänkta kidnappningen ska ha ägt rum. Men personen som ska ha kidnappats, en ung man, har inte behövt sjukhusvård efter händelsen.

ANNONS

– Det finns inga uppgifter om allvarliga skador.

Finns det någon koppling mellan den unga mannen och de fyra som nu sitter anhållna?

– Ingen koppling, vad vi vet än, det får utredning utvisa.

Rättelse: I en tidigare version av artikeln uppgavs det att fyra män anhållits. Det visade sig senare vara tre män och en kvinna.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS