Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Misstänkt kidnappning i Göteborg

Under helgen ska en person ha kidnappats i Göteborg, enligt åklagarens misstankar. Två personer har nu begärts häktade misstänkta för människorov. – Det är en vuxen person det handlar om, säger kammaråklagare Ulrika Åberg om offret.

Mellan den 27 och 28 maj ska en person ha kidnappats i Göteborg, enligt handlingar som lämnats in till Göteborgs tingsrätt.

Kammaråklagare Ulrika Åberg leder utredningen:
– Vi håller på att skapa oss en bild om vad som hänt genom att värdera alla uppgifter och hålla lite förhör. Med tanke på förundersökningssekretessen kan jag inte kommentera så mycket i nuläget. Jag vill betona att det inte är ett människorov som pågår, det är avslutat så att säga.

Hon berättar att offret är en vuxen människa men vill inte gå in på vilken koppling denne har till de tre nu anhållna personerna.
– De är inte släkt i alla fall, det är inte en sådan relation, säger Åberg.

Intensiv utredning

På onsdagsmorgonen lämnade hon in en häktningsframställan rörande två av dem.
– Vi håller förhör och tittar efter teknisk bevisning och så vidare. Parallellt med det försöker vi värdera vad det är som hänt. Är det, det här brottet eller kan det vara ett annat brott, hur ligger det till tidsmässigt och så vidare. Vi håller på att skapa oss den här bilden av det hela. I det ligger i att ta ställning till om de personer som är frihetsberövade nu också ska begäras häktade, sa Ulrika Åberg innan detta.

I häktningsframställan framgår att det finns misstankar om att det rör sig om det mindre allvarliga brottet det vill säga olaga frihetsberövande. Dessutom misstänks männen för försök till grov utpressning.

Åklagaren vill inte säga något om offrets eventuella skador eller om de anhållna är kända av polisen sedan tidigare.

Hon utesluter inte heller att det kan finnas fler inblandade.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.