Misstänkt farligt föremål i Gamlestaden

Under natten har polisen hållit ett område i Gamlestaden avspärrat, efter att ett larm om ett misstänkt farligt föremål inkommit. Bombtekniker kallades till platsen och kunde hantera föremålet. En förundersökning om grovt olaga hot är inledd.

ANNONS
|

Det var strax innan klockan 03, natten mot tisdag, som polisen larmades till ett bostadsområde i Gamlestaden. Enligt Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisregion Väst, ska det misstänkta föremålet befinna sig utomhus.

– Vi har spärrat av ett område där. Vi tipsades om detta, och efter en första bedömning beslutade man att föremålet skulle kunna vara explosivt, säger Gunneng.

Vad som föranlett den bedömningen är okänt. Någon prognos för när avspärrningarna kan hävas finns inte i nuläget, och strax efter klockan 05 var bombskyddet fortfarande på plats.

– De håller fortfarande på att jobba och har börjat hantera föremålet. Exakt vad de gör i slutändan låter jag dock vara osagt, säger Gunneng.

ANNONS

Förundersökning om grovt olaga hot

Polisen meddelar på sin hemsida att föremålet hade hanterats vid 05.30 på tisdagsmorgonen. Man ska inte ha hittat något explosivt på platsen och avspärrningarna har hävts.

– Bombskyddet är klara på plats, man har kunnat konstatera att det inte var något explosivt. Det har skett utomhus vid en bil, mer detaljer om platsen vill man inte gå in på, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Polisen misstänker att föremålet placerats där som något form av hot.

– Vi har pratat med bilägaren och tittar om det föreligger något hot där, det får utredningen visa.

En förundersökning om grovt olaga hot har inletts. Det finns i nuläget inga misstänkta.

Explosion i Falkenberg – bombskyddet dröjer

Under natten har polisen och bombskyddet också larmats till en bekräftad explosion i Falkenberg. Dit har de sistnämnda inte kunna åka, i och med det misstänkta föremålet i Göteborg.

– I Falkenberg har det redan exploderat, så där är läget fryst, säger Morten Gunneng.

Men vid 06.30 var bombgruppen på väg till Falkenberg för att inleda arbetet där.

– Vi får se när de kommer fram, det tar en stund att köra, säger Adlersson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS