Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ankomsthallen på Landvetter flygplats fick utrymmas under onsdagen efter att ett misstänkt föremål hittats. Föremålet, en tom väska, visade sig senare vara ofarlig.  Bild: Adam Ihse
Ankomsthallen på Landvetter flygplats fick utrymmas under onsdagen efter att ett misstänkt föremål hittats. Föremålet, en tom väska, visade sig senare vara ofarlig. Bild: Adam Ihse

Misstänkt föremål på Landvetter ofarligt

Delar av Landvetter flygplats fick utrymmas efter att en väska i ankomsthallen hade utlöst larm om explosivt innehåll. Men vid 13.30 avbröt polisen insatsen på plats då väskan visade sig vara ofarlig efter två ytterligare undersökningar.

Ankomsthallen på Landvetter utrymdes på onsdagseftermiddagen efter att en inlämnad väska gett utslag och utlöst ett larm. Enligt polisen lämnades den tomma väskan först till en städare av en privatperson för att slängas då den var trasig och privatpersonen hade köpt en ny väska på Landvetter.

"Visar ingenting"

När väskan sedan undersöktes med ETD-utrustning – som används för att undersöka om ett föremål innehåller explosiva ämnen – påvisades att väskan kunde misstänkas innehålla explosivt material.

– Väskan har undersökts två ytterligare gånger med röntgen som inte visar någonting och därför avbröts insatsen 13.30, säger Christer Fuxborg presstalesperson vid polisen region väst.

Ingen påverkan på flygtrafik

När ett sådant larm går måste vissa säkerhetsrutiner strikt följas och räddningstjänsten var också på plats.

– Det handlar om ett okänt föremål som har indikerat på något sätt så just nu ser vi över vad vi behöver göra. Men vi har inte fått några ämnesspecifikationer eller liknande, Joakim Hallin vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Ulrika Fager är presstalesperson vid Swedavia på Landvetter och meddelar vid 13.20 att det inte är någon påverkan på flygtrafiken.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.