Misstänkt föremål hittat i Vasastan

Ett misstänkt farligt föremål hittades under onsdagsmorgonen utanför en fastighet i Vasastan. I samband med att nationella bombskyddet undersökte paketet, som enligt polisen senare visade sig vara ofarligt, hördes en smäll.
– Det var en kraftig smäll, säger Julietta Lodeiro, rektor på närliggande Victoriaskolan.

ANNONS
|

Stora delar av Vasastan i centrala Göteborg spärrades under onsdagsförmiddagen av efter att ett mindre blått paket med utstickande kablar hittades utanför en portuppgång på Viktoriagatan.

Insatsen inleddes vid 07.36 och under morgonen fattade polisen beslut om att föremålet skulle undersökas av Nationella bombskyddet då det inte kunde uteslutas att det rörde sig om något farligt.

För GP berättar Julietta Lodeiro, rektor vid Victoriaskolan att en kraftig smäll hördes över området i samband med att bombskyddets personal undersökte föremålet med en robot.

Sannolikt var det då bombteknikerna oskadliggjorde det misstänkta föremålet då vit rök också syntes intill roboten och paketet.

ANNONS

Strax före klockan elva lämnade Nationella Bomskyddet området och avspärrningarna hävdes. Spårvagnstrafiken kunde därefter rulla på som vanligt igen efter att linje 2 och 3 inte fått köra längs Vasa Viktoriagatan mot Vasaplatsen och omvänt.

Det misstänkt farliga föremålet visade sig enligt polisen troligen vara ett ofarligt batteri.

Thomas Eriksson, som arbetar på platsen, hittade paketet utanför porten till en av byggnaderna.

– Det låg något vid porten där inne, ett blått paket med kablar. Jag plockade upp det, nyfiken som man är, det såg ut som ett batteri av något slag, berättade han under den pågående polisinsatsen.

Elever fick inte gå ut

Polisen informerade under morgonen ansvariga på de skolor som finns i området om att eleverna inte fick lämna byggnaderna så länge insatsen pågick.

Julietta Lodeiro är rektor och skolchef för Victoriaskolan, en friskola med cirka 500 elever i förskola och i grundskola.

– Vi har nära kontakt med polisen och får fortlöpande information. Ingen av våra elever får lämna byggnaden, berättade hon under insatsen.

– Vi har även informerat vår personal och elevernas vårdnadshavare via nätet. Det ringer förstås oroliga föräldrar som undrar vad som hänt och för dem berättar vi det vi vet. Eleverna har tagit det hela bra, de är lugna och förstås lite nyfikna. Vi försöker följa våra vanliga rutiner så gott det går, berättade hon.

ANNONS

Oroliga föräldrar ringer

Flera skolor finns i området bland annat Schillerska gymnasiet och Jensen grundskola. Jensen grundskola ligger vid området som spärrades av och av och där höll polisen vakt under tiden som bombskyddets undersökning pågick.

Bild: Mia Höglund
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS