Flera personer larmade under natten till söndag polisen om ett bråk på Karl Johansgatan.
Flera personer larmade under natten till söndag polisen om ett bråk på Karl Johansgatan.

Misshandlade ordningsvakt och taxichaufför – flydde i bil

Under natten till söndag utbröt tumult utanför en restaurang på Karl Johansgatan i Majorna. En grupp på 6-7 personer ska ha varit inblandade i ett slagsmål – som slutade med att en taxichaufför blev misshandlad och en ordningsvakt nästan blev påkörd.
– Enligt vittnesuppgifter slogs man med skärp, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson hos polisen.

ANNONS

Strax innan midnatt på lördagskvällen utbröt ett bråk på Karl Johansgatan, där mellan sex och sju personer deltog. Polisen fick larm via telefon av en kvinna som uppgav att de bland annat slogs med ett skärp.

– Det var gap och skrik. En väktare ska ha försökt hindra en man som ska ha gått runt och misshandlat folk, säger Fuxborg.

Kör mot en ordningsvakt

En kort stund senare kom ännu ett larm till polisen, där ytterligare en kvinna uppgav att hon och hennes sällskap försökt avvärja ett bråk. Men i stället tvingades de fly in i en taxi.

– En man följer då efter och slår taxichauffören i huvudet. Han börjar blöda men är inte i behov av någon ambulans, säger Fuxborg.

ANNONS

I samband med tumultet flyr också en man från platsen i en bil, i riktning mot Mariaplan. På vägen ska han ha försökt köra mot ordningsvakten – som med knapp marginal undvek att bli påkörd.

– Vi misstänker att ägaren till bilen också är gärningsman i det här fallet, säger Fuxborg.

Därför besöker också polisen en adress i Angered senare under natten – som är bilägarens hemadress. Men de hittar ingen på platsen.

De besöker också en adress till en anhörig till den misstänkte, men går bet även där.

– Så vi har ingen gripen i nuläget, men vi tror oss ju veta vem gärningsmannen är, säger Fuxborg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS