JO har begärt ut ”Kronofogdemyndighetens akt i det aktuella ärendet” för att se om det finns skäl att undersöka den uppmärksammade händelsen vidare.
JO har begärt ut ”Kronofogdemyndighetens akt i det aktuella ärendet” för att se om det finns skäl att undersöka den uppmärksammade händelsen vidare. Bild: Vilhelm Stokstad/TT

Missade död man under säng vid lägenhetsvisning – Kronofogden kan granskas

Kronofogden kan komma att granskas efter att man hållit visningar i en lägenhet där en man hade legat död halvvägs in under en säng i flera år.
Bostaden i Kortedala låg ute till tvångsförsäljning när den döde mannen upptäcktes.

ANNONS
|

Det var i slutet av sommaren som Kronofogden hittade en död man i en 40 kvadratmeter stor lägenhet i Kortedala. Personal på myndigheten hade hittat mannen halvvägs in under en säng och sedan larmat polisen om upptäckten.

Enligt polisens händelserapport såg mannen ut som en ”mumie” när han hittades.

Låg död under visningar

Fyndet gjordes efter att flera visningar hade hållits i lägenheten, som låg ute till tvångsförsäljning. Mannen uppges ha varit i 80-årsåldern vid dödstillfället och ska ha legat där i två till tre år innan han hittades.

Enligt Kronofogden ska ingen som varit på visning fått syn på mannen och en inspektör på myndigheten har uppgett i förhör att det var mycket bråte i lägenheten.

ANNONS

Kronofogden kan granskas

Nu kan Kronofogden komma att granskas, vilket även P4 Göteborg har rapporterat. Det meddelar Justitieombudsmannen Katarina Påhlsson, som har begärt ut Kronofogdemyndighetens akt i det aktuella ärendet. Syftet är, enligt JO, att undersöka om det finns skäl att inleda en vidare utredning.

Det är ännu oklart vad som har orsakat mannens död, men polisen misstänker inget brott.

LÄS MER:Kronofogden hittade hennes pappa död i lägenheten i Kortedala

LÄS MER:Man hittades död i lägenhet – efter Kronofogdens visningar

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS