Flera av parkeringsplatserna i det nyligen invigda cykelhuset i Gamlestaden har visat sig brista i möjligheterna att låsa fast cykeln. Arkivbild.
Flera av parkeringsplatserna i det nyligen invigda cykelhuset i Gamlestaden har visat sig brista i möjligheterna att låsa fast cykeln. Arkivbild. Bild: Stefan Bennhage

Miss i beställning till nya cykelparkeringshuset

Flera av parkeringsplatserna i det nyligen invigda cykelhuset i Gamlestaden har visat sig brista i möjligheterna att låsa fast cykeln. En miss som nu kommer gå på 300 000 kronor att åtgärda.
– Vi beskrev inte ramlåsningsfunktionen tillräckligt bra i beställningen, säger Hamid Irany, projektledare på trafikkontoret.

ANNONS
|

Nästa vecka kommer mer arbete att genomföras i Cykelstället, parkeringshuset för cyklar i Gamlestaden i Göteborg som invigdes i augusti. Detta efter att det visat sig att 400 av de 600 cykelparkeringsplatserna saknar möjligheten att låsa fast cykeln ordentligt.

Hamid Irany, projektledare på trafikkontoret i Göteborgs Stad, förklarar att det är funktionen att låsa fast cykelramen som saknas.

– Nu sätter vi dit en extra bygel som möjliggör att man kan låsa fast de flesta cyklar i ramen, säger han och fortsätter med att berätta att tilläggsarbetet väntas pågå i runt två veckor.

LÄS MER:Nyinvigd cykelbana fick skrotas efter tabbe – nu kräver politikerna nytt stråk

Miss i beställningen

Trots att det endast gått lite över två månader sedan invigningen av parkeringshuset så kallar Hamid Irany arbetet en upprustning. Men att det var en dåligt formulerad beställning som orsakade missen från första början.

ANNONS

– Man skulle sett till att skaffa en extra bygel i beställningen, men det gjorde vi inte, förklarar han och berättar att åtgärden kommer att kosta 300 000 kronor.

Budgeten på 25 miljoner, som hela bygget budgeterades till från första början, kommer dock inte att överskridas.

– Det ingår helt och hållet i projektkostnaden, säger Hamid Irany.

Han tillägger att parkeringshuset är det första av sitt slag i Göteborg och att responsen från allmänheten varit bra.

– Jag trodde inte att det skulle användas så här mycket, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS