Mindre terrängbrand i Svartedalen

Under morgonen kom larm om terrängbrand i Svartedalen. Räddningstjänsten kallades till platsen och släkte bränderna. De stannade även kvar för undersöka med drönare om det fanns någon mer brand i området.

ANNONS
|

Strax efter 8.00 kom larm om en terrängbrand i Svartedalen. Räddningstjänsten kallades till platsen och upptäckte att det rörde sig om två små bränder.

– Det är två mindre bränder. Den ena är på 20 kvadratmeter och den andra på fem, säger Lotta Molander, larm- och ledningsoperatör hos Räddningstjänsten.

Räddningstjänsten är på plats i Svartedalen efter larm om två mindre terrängbränder.
Räddningstjänsten är på plats i Svartedalen efter larm om två mindre terrängbränder. Bild: Jakob Buregren

Släckningsarbetet ska ha gått bra, men Räddningstjänsten stannade kvar på platsen för att undersöka med drönare om det fanns några fler bränder i området.

– Vi har gått upp med drönare för att kolla om det brinner på andra ställen, säger Lotta Molander.

I och med drönarundersökningarna kunde Räddningstjänsten dock inte upptäcka någon mer brand. Efter ungefär en och halv timme lämnade de platsen.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS