Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Pierre Jonsson på Svenska Spel fick till slut tag på vinnaren av storvinsten. Bild: Svenska Spel/TT

Miljonvinnaren från Partille hittad

Den glada vinnaren från Partille hade inte en susning om att hon vunnit den tredje största summan i historien.

En ensam vinnare tog hem drömvinsten på Lotto i onsdags. Vinsten var på hela 208 358 976 kronor. Det behövdes bara ett spel på 22 kronor på Lotto och Joker för att vinna miljonvinsten.

Sent på torsdagskväll fick äntligen Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson tag på vinnaren. I ett pressmeddelande berättar Svenska Spel att det är en kvinna i 60-årsåldern från Partille som var helt ovetande om sin vinst.

– Första tre gångerna så tryckte hon bort mitt samtal men så senare under torsdagskvällen svarade en något frågande kvinna till slut, säger Pierre Jonsson.

– Man får ta det försiktigt när man ringer och ska berätta. Vi hade en tanke om att vinnaren inte sett dragningen, vilket stämde, hon hade inte en susning, hon hade inte ens läst om det.

Pierre Jonsson berättar att han inte med en gång säga ville hur mycket vinsten var på, utan valde att rätta Lotto först med henne. Där hade hon sju rätt och en vinst på en miljon kronor. Sedan rättade de Joker tillsammans och då vann hon 80 kronor. Så hon trodde att hon totalt vunnit drygt en miljon kronor – det skulle dock bli betydligt mer.

– Hon hade ingen koll på hur Drömvinsten funkade så det fick jag berätta, och då fick hon veta hur mycket hon vunnit. Hon blev hel tyst och däckad. Jag fick prata för hon kunde inte, berättar Pierre Jonsson.

Han berättar att det har hänt att vinnare ringt honom några dagar senare för att kolla att de vunnit.

Det som kommer att hända nu är att vinnaren får både ekonomisk och juridisk hjälp. Vilket 99 procent av vinnarna gärna vill ha.

Vad är dina bästa råd om man vinner så mycket pengar?

– Börja med att dela upp pengarna i tre delar, sätt in 200 miljoner på något konto, investera 8 miljoner och betala av lån, gör något kul för 350 000 kronor som att åka till Paris över dagen, köp dyra solglasögon eller något. Stressa inte och land i vinsten.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.