Miljöfarligt ämne läckte från container i hamnen

Räddningstjänsten har under onsdagen åkt med sju enheter till Skandiahamnen i Göteborg. Detta efter att omkring 1 000 liter ett miljöfarligt ämne läckt från en container.

ANNONS
|

Larmet kom in till SOS vid 16.30-tiden på onsdagen.

En container i Skandiahamnen ska då ha upptäckts läcka ett okänt ämne.

Räddningstjänsten är på plats i hamnen med sju enheter. Även kustbevakningen har informerats om utsläppet och tagit sig till platsen för att assistera.

– Vi är på plats tillsammans med kustbevakningen. Just nu sätter vi ut länsar och övervakar om vi behöver täta några brunnar eller hindra ämnet från att rinna ut i älven, säger Martin Olsson vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Enligt räddningstjänsten rör det sig om 1 000 liter som har läckt ut av ämnet emoltene.

Ska ha läckt ut i älven

Läckaget ska vara på marken men kan eventuellt även ha nått vattnet.

ANNONS

Klockan 18 hade man på räddningstjänsten fått uppdatering kring händelsen:

– Det rör sig inte om ett brandfarligt ämne, utan det är framför allt farligt för miljön. Störta delen av läckaget är på mark, men det har delvis runnit ner i en brunn också, säger Lars Larsson, rc-ledare vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Vid 22-tiden på onsdagskvällen är räddningstjänsten fortfarande på plats i hamnen.

– Det ska ha kommit ut en del i vattnet. En sugbil har bland annat varit på plats och vi har lagt ut länsor. Nu ska containern lyftas undan för att kunna hanteras på ett mer säkert sätt, säger Bengt Holm, stabschef på Räddningstjänsten Storgöteborg.

Strax därefter, vid 22.15, kunde räddningstjänsten avsluta sin insats och återvända till stationen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS