Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/5

Miljöförvaltningen inspekterar modulhusen

Stickprov och tester gjordes på de kritiserade modulhusen på Beryllgatan i Tynnered under gårdagen. Inspektörer från miljöförvaltningen gick igenom husen och flera boende som larmat om brister väntar nu på resultat.

Emilia Norgren öppnar dörren till lägenheten i ett av modulhusen på Beryllgatan där hon tidigare bodde. I dag bor hon i en annan lägenhet i ett av modulhusen efter att hennes hälsa försämrades.

– Jag mådde jättedåligt här och insåg tillslut att det berodde på mögel, säger Emilia Norgren.

En av hennes kompisar på samma våning har flyttat in hos sin syster i en annan del av staden efter att hon tyckte att lägenheten i ett av modulhusen var för ohälsosam.

– I min lägenhet läckte kökskranen, tvättstället i badrummet var sprucket och även kaklet på badrumsgolvet. Hos min granne rann det regnvatten ner genom taket i hallen, säger Emilia Norgren.
 

"Ska bli intressant att se vad de kommer fram till"

För en månad sedan meddelade kommunen att de kommer att göra en inspektion i modulhusen som ägs av Prime Living AB. Efter det har flera åtgärder gjorts enligt Emilia Norberg.
 
– Flera av problemen har blivit åtgärdade, i alla fall på ytan. Där det tidigare rann in regnvatten direkt från taket, har de nu snickrat igen. Jag tror att det beror på att miljöinspektörerna kommer i dag. Framförallt under den senaste veckan har det varit mycket aktivitet här. Det ska bli intressant att se vad kommunens inspektörer kommer fram till, säger Emilia Norgren.
 
Nedanför balkongen som vi står på snickras det på flera håll. Ett antal hantverkare går runt husen och fixar när miljöinspektörerna Yusra Moshtat och Niclas Antonsson kommer till platsen. Även Magnus Dahlberg, vd för Prime Living Industries som är ett dotterbolag till Prime Living AB, är på plats.

– Vi kommer att gå igenom husen grundligt, säger Yusra Moshtat, miljöinspektör på kommunen.
 

Stickprov

De börjar med att gå igenom ett elskåp i anslutning till byggnaderna och visas runt av fastighetsskötaren.

– Vi kommer att göra stickprov här i dag. Ventilationen ska kontrolleras och vi kommer bland annat att titta efter mögel. Det kommer att ta ett tag, säger Yusra Moshtat.

De fortsätter sin undersökning och går in i en av huvudbyggnaderna. Ur ett annat modulhus kommer Rasmus Richter, 23 år, som flyttade in under våren 2016.

– Det har varit allmänt kaos i de här husen ända sedan jag flyttade in här. Elementen läckte och under vintern var bara värmen igång korta stunder. Tanken har slagit mig att flytta härifrån men det är så svårt att få lägenhet någonstans i Göteborg, säger Rasmus Richter.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.